Oosters varkenshaasje met een koolslaatje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/02/2021 - 09:54
Bereidingswijze
1 Spoel de kool en snij in reepjes. Blancheer ze enkele minuten in lichtgezouten water, laat schrikken onder koud water en uitlekken. Spoel de paprika en snij in reepjes. Pel de uien en snij in fijne partjes.
2 Rooster de sesamzaadjes in een pan zonder vetstof en zet apart. Roerbak de ui, paprika en savooikool in de sesamolie. Breng op smaak met de sojasaus en peper.
3 Verwarm de oven voor op 160°C. Bestrijk het vlees met mosterd en kruid met peper en zout. Schroei het rondom dicht in olie en zet 20 minuten in de oven. Wikkel het nadien in folie en laat rusten.
4 Blus de pan met de sherry en maak de aanbaksels los. Doe er de fond, ketchup en sojasaus bij. Serveer het vlees met de saus en de kool. Werk af met de sesamzaadjes.
Afbeelding
Oosters varkenshaasje met een koolslaatje
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker gerecht met een heerlijk sausje 
Ingrediënten
800 g varkenshaasje
20 cl bruine fond
1 el sherry
1 el mosterd
2 el ketchup
2 el sojasaus
zonnebloemolie
peper
zout
1/2 savooikool
1 rode paprika
2 rode uien
3 el sesamzaadjes
1 el sesamolie
2 el sojasaus
peper
zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490957
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid