Bereidingswijze
1 Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwijder het buitenste blad van het citroengras en snij de uiteinden af. Snij de pepertjes (zonder zaadjes) in reepjes.
2 Fruit de ui en de knoflook glazig in de sesamolie. Kruid met 2 el kerriepoeder. Doe er de gember en chilipeper bij en schep even om.
3 Blus met de kippenbouillon en de kokosmelk. Voeg het citroengras toe en breng aan de kook.
4 Snij de kip in blokjes en doe ze bij de kokende soep. Laat nog 10 minuutjes pruttelen op een laag vuurtje.
5 Verwijder het citroengras. Breng de soep op smaak met de sojasaus en garneer met een blaadje groen naar keuze.
2 Fruit de ui en de knoflook glazig in de sesamolie. Kruid met 2 el kerriepoeder. Doe er de gember en chilipeper bij en schep even om.
3 Blus met de kippenbouillon en de kokosmelk. Voeg het citroengras toe en breng aan de kook.
4 Snij de kip in blokjes en doe ze bij de kokende soep. Laat nog 10 minuutjes pruttelen op een laag vuurtje.
5 Verwijder het citroengras. Breng de soep op smaak met de sojasaus en garneer met een blaadje groen naar keuze.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxAziatische lekkernij, deze kippensoep .
Ingrediƫnten
2 kipfilets
35 cl kippenbouillon
45 cl kokosmelk
1 ui
1 knoflook teentje
1 citroengras stengel
3 cm gember (geraspt)
2 rode chilipepers
kerriepoeder
1 el sesamolie
3 el sojasaus (lichte)
35 cl kippenbouillon
45 cl kokosmelk
1 ui
1 knoflook teentje
1 citroengras stengel
3 cm gember (geraspt)
2 rode chilipepers
kerriepoeder
1 el sesamolie
3 el sojasaus (lichte)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1490955
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid