Bereidingswijze
schil je de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
Zet twee pannen op het vuur. Smelt in elke pan een klontje boter.
TIP Je werkt met twee pannen omdat alles moet gebakken worden. Als je maar één pan gebruikt, zullen de ingrediënten die je later toevoegt stoven en dat is niet de bedoeling.
Pel de uien en halveer ze. Snijd ze in halve maantjes.
Bak de aardappelen in één pan en de uien in de tweede pan.
Doe de uien bij de gebakken aardappelen. Zet het vuur onder de aardappelen wat zachter. Schud af en toe met de pan.
Haal de zwoerd van het spek. Snijd het spek in reepjes en bak het in de pan waarin de uien gebakken zijn.
Doe het gebakken spek bij de aardappelen. Laat op een laag vuur staan en schud af en toe met de pan.
Smelt een klontje boter in de lege pan.
Verwijder de harde steeltjes van de shiitake en scheur ze in stukken. Bak ze in de boter.
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de knoflook bij de paddenstoelen.
Doe de gebakken paddenstoelen bij de aardappelen.
Smelt een klontje boter in de lege pan. Bak spiegeleieren in de boter.
Snipper de peterselie en doe hem bij de aardappelen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de gröstl in de pan met een spiegelei erop.
Zet twee pannen op het vuur. Smelt in elke pan een klontje boter.
TIP Je werkt met twee pannen omdat alles moet gebakken worden. Als je maar één pan gebruikt, zullen de ingrediënten die je later toevoegt stoven en dat is niet de bedoeling.
Pel de uien en halveer ze. Snijd ze in halve maantjes.
Bak de aardappelen in één pan en de uien in de tweede pan.
Doe de uien bij de gebakken aardappelen. Zet het vuur onder de aardappelen wat zachter. Schud af en toe met de pan.
Haal de zwoerd van het spek. Snijd het spek in reepjes en bak het in de pan waarin de uien gebakken zijn.
Doe het gebakken spek bij de aardappelen. Laat op een laag vuur staan en schud af en toe met de pan.
Smelt een klontje boter in de lege pan.
Verwijder de harde steeltjes van de shiitake en scheur ze in stukken. Bak ze in de boter.
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de knoflook bij de paddenstoelen.
Doe de gebakken paddenstoelen bij de aardappelen.
Smelt een klontje boter in de lege pan. Bak spiegeleieren in de boter.
Snipper de peterselie en doe hem bij de aardappelen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de gröstl in de pan met een spiegelei erop.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Met een restje aardappelen maak je een fantastisch eenpansgerecht uit Oostenrijk.
Ingrediënten
400gr gekookte aardappelen
boter
1 ui
125 g spek
100 gr shiitakes
½ teen knoflook
2 eieren
kwart bosje peterselie
peper
zout
boter
1 ui
125 g spek
100 gr shiitakes
½ teen knoflook
2 eieren
kwart bosje peterselie
peper
zout
Leuke tips
Lekker met een groene salade
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Oostenrijks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490791
Homepage ID
1968267
Teller
0
Bron
dagelijkse kost
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch