Satsebeli

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 11/19/2021 - 08:54
Bereidingswijze
-Maak een kruisje in de tomaten, dompel 10 sec onder in kokend water en haal uit het water. Pel ze en snij in stukken.
-Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika's en snij in stukken.
-Verwijder de steelaanzet van de picantinapeper en snij de peper in stukken. Verwijder de zaadjes als je niet van pikant houdt.
-Pel de look en hak de dille en koriander grof. Doe samen met de rest van de ingrediƫnten in de blender en mix tot een saus.
-Voeg 1 tl zout toe en mix nogmaals.
Afbeelding
Satsebeli
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Satsebeli of Satsibeli is een pittige Georgische saus, vaak gemaakt van tomatenpuree, koriander, knoflook, azijn, peper, khmeli suneli en adjika. Satsebeli is het Georgische woord voor saus. De saus wordt koud gegeten bij gevogelte, vleesgerechten, pasta, rijst of kaas.
Ingrediƫnten
1 kg smaak tomaten
6 tenen look
2 rode paprika
70 g tomatenpuree
10 cl granaatappelsap
gemalen koriander
1 mespunt bonenkruid
1 mespunt dille
1 mespunt marjolein
1 snuifje munt
1 mespunt zwarte peper
1 laurierblaadje
2 bosjes koriander
1 bosje dille
1 rode piccantina chilipepertje
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Russisch
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1490781
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester