Bereidingswijze
-Breng de groentebouillon met het laurierblad aan de kook en laat de parelhoen er 1 u in sudderen.
-Haal na gaartijd uit de bouillon, verwijder het vel en pluk het vlees van het bot. Bewaar de bouillon.
-Schil de aardappelen en kook gaar in licht gezouten water. Giet af en laat drogen op het vuur. Voeg de melk en 1 el boter toe en stamp tot een fijne puree. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
-Pel de ui en snipper fijn.
-Schil de wortelen. Hou 1 wortel apart. Snij de overige wortelen in blokjes.
-Snipper de peterselie fijn.
-Rol balletjes van het kippengehakt.
-Bak de balletjes goudbruin in rijkelijk wat boter. Laat de ui mee glazig bakken. Roer de wortelen en tijm erdoor en roerbak 3 min.
-Bestrooi met bloem en roer goed om. Blus met 1,25 l bouillon en breng al roerend aan de kook met de erwten. Laat 5 min rustig sudderen.
-Roer de room, ½ gesnipperde peterselie en het parelhoenvlees erdoor en breng op smaak met zwarte peper, zout en wat citroensap.
-Schik de vol-au-vent in de verwarmde bladerdeegkoekjes.
-Serveer met een kerstman van puree. Schep bollen met een ijsschep. Maak een hoed en neus van de overige wortel en armen van peterselie. Werk af met erwtenogen en gesnipperde peterselie.
-Haal na gaartijd uit de bouillon, verwijder het vel en pluk het vlees van het bot. Bewaar de bouillon.
-Schil de aardappelen en kook gaar in licht gezouten water. Giet af en laat drogen op het vuur. Voeg de melk en 1 el boter toe en stamp tot een fijne puree. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
-Pel de ui en snipper fijn.
-Schil de wortelen. Hou 1 wortel apart. Snij de overige wortelen in blokjes.
-Snipper de peterselie fijn.
-Rol balletjes van het kippengehakt.
-Bak de balletjes goudbruin in rijkelijk wat boter. Laat de ui mee glazig bakken. Roer de wortelen en tijm erdoor en roerbak 3 min.
-Bestrooi met bloem en roer goed om. Blus met 1,25 l bouillon en breng al roerend aan de kook met de erwten. Laat 5 min rustig sudderen.
-Roer de room, ½ gesnipperde peterselie en het parelhoenvlees erdoor en breng op smaak met zwarte peper, zout en wat citroensap.
-Schik de vol-au-vent in de verwarmde bladerdeegkoekjes.
-Serveer met een kerstman van puree. Schep bollen met een ijsschep. Maak een hoed en neus van de overige wortel en armen van peterselie. Werk af met erwtenogen en gesnipperde peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en lekker..niet alleen de kinderen zullen er van smullen !
Ingrediënten
1 parelhoen
2 L groentebouillon
1 kg pureeaardappelen
10 cl melk
250 g kippengehakt
1 ui
500 g wortelen
200 g erwten
1 tl gedroogde tijm
1 laurierblad
80 g vloeibare bloem
25 cl room
1 bosje krulpeterselie
1 citroen
nootmuskaat
boter
4 bladerdeegkoekjes
2 L groentebouillon
1 kg pureeaardappelen
10 cl melk
250 g kippengehakt
1 ui
500 g wortelen
200 g erwten
1 tl gedroogde tijm
1 laurierblad
80 g vloeibare bloem
25 cl room
1 bosje krulpeterselie
1 citroen
nootmuskaat
boter
4 bladerdeegkoekjes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1490777
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid