Bereidingswijze
1 Snij de wortel, selder, prei en ui in grove stukken. Smelt een klont boter, bak alle ossenstaartstukken aan in de boter en kruid met peper en zout. Voeg de wortel, prei, selder, ui en de tomatenpuree toe. Laat alles enkele minuten meebakken.
2 Voeg de kruiden toe. Blus met de porto en laat inkoken. Voeg de kalfsfond en 1,5 liter water toe (of tot het vlees onder staat). Laat alles 3 à 4 uur koken of tot het vlees van het bot valt.
3 Snij de zoete uien in fijne reepjes. Smelt een klont boter en voeg de uien en een scheutje water toe. Laat alles op een heel zacht vuur bakken, voeg een klein scheutje balsamicoazijn toe en laat de uien karamelliseren. Kruid ze met peper en zout.
4 Zeef de soep. Haal het vlees van het bot en bewaar. Breng de soep op smaak met peper en zout.
5 Snij het brood in sneetjes. Beleg elk stuk met wat boter en gemalen kaas en gratineer kort onder de ovengrill. Leg in elke soepkom wat vleesreepjes en uienreepjes, overgiet met de soep en serveer met de kaasbroodjes. Werk af met een toefje kervel.
2 Voeg de kruiden toe. Blus met de porto en laat inkoken. Voeg de kalfsfond en 1,5 liter water toe (of tot het vlees onder staat). Laat alles 3 à 4 uur koken of tot het vlees van het bot valt.
3 Snij de zoete uien in fijne reepjes. Smelt een klont boter en voeg de uien en een scheutje water toe. Laat alles op een heel zacht vuur bakken, voeg een klein scheutje balsamicoazijn toe en laat de uien karamelliseren. Kruid ze met peper en zout.
4 Zeef de soep. Haal het vlees van het bot en bewaar. Breng de soep op smaak met peper en zout.
5 Snij het brood in sneetjes. Beleg elk stuk met wat boter en gemalen kaas en gratineer kort onder de ovengrill. Leg in elke soepkom wat vleesreepjes en uienreepjes, overgiet met de soep en serveer met de kaasbroodjes. Werk af met een toefje kervel.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Super lekkere klassieker in een nieuw kleedje
Ingrediënten
800 g ossenstaart (in stukken)
1 prei
1 wortel
1 selder
1 ui
1 laurier blaadje
1tijm takje
10 cl porto
1 el tomatenpuree
400 ml kalfsfond
balsamicoazijn
1 kruidnagel
boter
peper en zout
Voor de afwerking :
3 zoete uien
1 zuurdesembrood
150 g gruyère (gemalen)
boter
kervel
1 prei
1 wortel
1 selder
1 ui
1 laurier blaadje
1tijm takje
10 cl porto
1 el tomatenpuree
400 ml kalfsfond
balsamicoazijn
1 kruidnagel
boter
peper en zout
Voor de afwerking :
3 zoete uien
1 zuurdesembrood
150 g gruyère (gemalen)
boter
kervel
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1490761
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid