Bereidingswijze
1 Schil de aardappelen en snij in blokjes. Kook ze afgedekt gaar in de visfond en mix met de room tot een gladde saus. Breng op smaak met venkelzaad, peper en zout.
2 Spoel de venusschelpen en de mosselen goed tot er geen zand meer in het spoelwater zit. Snij de zeeduivel in blokjes.
3 Pel en snipper de sjalot. Fruit aan in een beetje boter en doe er de hamreepjes bij. Voeg de venusschelpen toe. Stoof een paar minuten op hoog vuur tot de schelpen opengaan. Hou ze warm.
4 Doe de mosselen in een kookpan. Zet het deksel erop en gaar de mosselen enkele minuten tot ze opengaan, schud intussen de pan regelmatig op. Haal de mosselen uit hun schelp.
5 Leg vervolgens de zeeduivelblokjes in de aardappelsoep en laat ze enkele minuten meewarmen, tot de vis gaar is. Verdeel de soep over 6 borden. Schep er een aantal mosselen en venusschelpen bij en bestrooi met peterselie.
2 Spoel de venusschelpen en de mosselen goed tot er geen zand meer in het spoelwater zit. Snij de zeeduivel in blokjes.
3 Pel en snipper de sjalot. Fruit aan in een beetje boter en doe er de hamreepjes bij. Voeg de venusschelpen toe. Stoof een paar minuten op hoog vuur tot de schelpen opengaan. Hou ze warm.
4 Doe de mosselen in een kookpan. Zet het deksel erop en gaar de mosselen enkele minuten tot ze opengaan, schud intussen de pan regelmatig op. Haal de mosselen uit hun schelp.
5 Leg vervolgens de zeeduivelblokjes in de aardappelsoep en laat ze enkele minuten meewarmen, tot de vis gaar is. Verdeel de soep over 6 borden. Schep er een aantal mosselen en venusschelpen bij en bestrooi met peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijke romige soep, die makkelijk te bereiden is !
Ingrediënten
400 g zeeduivelfilet
500 g venusschelpen
500 g mosselen
150 g gedroogde ham (in reepjes, type pata negra)
350 g aardappelen
1 sjalot
1/2 bosje bladpeterselie
35 cl room
60 cl visfond
1 tl venkelzaadjes
boter
peper
zout
500 g venusschelpen
500 g mosselen
150 g gedroogde ham (in reepjes, type pata negra)
350 g aardappelen
1 sjalot
1/2 bosje bladpeterselie
35 cl room
60 cl visfond
1 tl venkelzaadjes
boter
peper
zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1490759
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht