Bereidingswijze
– Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit daarin de rode uienringen, totdat deze glazig zijn.
– Pers de teentjes knoflook uit boven de pan.
– Voeg dan de kipfilet, cayennepeper en sambal en roer alles goed door elkaar.
– Bak de kipfilet zo'n vier minuten.
– Voeg dan ketjap, ketchup, wijnazijn en suiker toe en roer nogmaals goed.
– Laat het geheel op laag vuur nog zo'n 3 minuten sudderen (afhankelijk van de grootte van je kipblokjes), totdat je kipblokjes gaar zijn.
– Smeer één helft van het stokbrood in met mayonaise en beleg het met de blaadjes ijsbergsla.
– Schep de pittige kip erop en dek af met de bovenste helft.
– Verdeel het stokbrood in de gewenste porties en serveer.
– Pers de teentjes knoflook uit boven de pan.
– Voeg dan de kipfilet, cayennepeper en sambal en roer alles goed door elkaar.
– Bak de kipfilet zo'n vier minuten.
– Voeg dan ketjap, ketchup, wijnazijn en suiker toe en roer nogmaals goed.
– Laat het geheel op laag vuur nog zo'n 3 minuten sudderen (afhankelijk van de grootte van je kipblokjes), totdat je kipblokjes gaar zijn.
– Smeer één helft van het stokbrood in met mayonaise en beleg het met de blaadjes ijsbergsla.
– Schep de pittige kip erop en dek af met de bovenste helft.
– Verdeel het stokbrood in de gewenste porties en serveer.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
EEn heerlijk broodje waarbij je je vingers opeet.
Ingrediënten
– 1 stokbrood
– 350 gram kipfilet, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1/2 rode paprika, in blokjes
– 100 gram ananasstukjes (uit blik – op siroop)
– 1 rode ui, in dunne ringen
– 2 teentjes knoflook
– 3/4 theelepel cayennepeper
– 1 theelepel sambal
– 2 eetlepels ketjap manis
– 2 eetlepels ketchup
– 1 eetlepel rode wijn azijn
– 1 eetlepel suiker
– 3 eetlepels mayonaise
– 5 blaadjes ijsbergsla
– 350 gram kipfilet, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1/2 rode paprika, in blokjes
– 100 gram ananasstukjes (uit blik – op siroop)
– 1 rode ui, in dunne ringen
– 2 teentjes knoflook
– 3/4 theelepel cayennepeper
– 1 theelepel sambal
– 2 eetlepels ketjap manis
– 2 eetlepels ketchup
– 1 eetlepel rode wijn azijn
– 1 eetlepel suiker
– 3 eetlepels mayonaise
– 5 blaadjes ijsbergsla
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
1490749
Homepage ID
1336844
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht