Stokbroodje pittige kip met ananas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/16/2021 - 15:46
Bereidingswijze
– Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit daarin de rode uienringen, totdat deze glazig zijn.
– Pers de teentjes knoflook uit boven de pan.
– Voeg dan de kipfilet, cayennepeper en sambal en roer alles goed door elkaar.
– Bak de kipfilet zo'n vier minuten.
– Voeg dan ketjap, ketchup, wijnazijn en suiker toe en roer nogmaals goed.
– Laat het geheel op laag vuur nog zo'n 3 minuten sudderen (afhankelijk van de grootte van je kipblokjes), totdat je kipblokjes gaar zijn.
– Smeer één helft van het stokbrood in met mayonaise en beleg het met de blaadjes ijsbergsla.
– Schep de pittige kip erop en dek af met de bovenste helft.
– Verdeel het stokbrood in de gewenste porties en serveer.
Afbeelding
Stokbroodje pittige kip met ananas
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
EEn heerlijk broodje waarbij je je vingers opeet.
Ingrediënten
– 1 stokbrood
– 350 gram kipfilet, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1/2 rode paprika, in blokjes
– 100 gram ananasstukjes (uit blik – op siroop)
– 1 rode ui, in dunne ringen
– 2 teentjes knoflook
– 3/4 theelepel cayennepeper
– 1 theelepel sambal
– 2 eetlepels ketjap manis
– 2 eetlepels ketchup
– 1 eetlepel rode wijn azijn
– 1 eetlepel suiker
– 3 eetlepels mayonaise
– 5 blaadjes ijsbergsla

Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
1490749
Homepage ID
1336844
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
ggiea