Bereidingswijze
Schil de appels
Verwijder het klokhuis uit de appels en snijd de appels in kleine stukjes
Meng de suikergelei en water door elkaar
Schraap het merg uit het vanille stokje
Voeg de appels, suikergelei/water mengsel, vanille stokje en vanille merg in een ruime pan en breng aan de kook
Laat het mengsel 5 minuten koken. Wel regelmatig door roeren
Verwijder het vanille stokje
Pureer de appels tot de gewenste jam dikte, indien nodig, verwijder wat vocht.
Doe de jam in een jampot met deksel en laat minimaal 1 uur afkoelen tot gebruik
Leg de rozijnen 10 minuten in lauw water om te wellen
Dep de rozijnen met keukenpapier droog
Klop de slagroom inclusief poedersuiker stijf met de handmixer
Meng de roomkaas, crème fraiche en suiker tot een glad mengsel met de keukenmachine
Spatel de helft van de slagroom door het roomkaas mengsel
Verkruimel de biscuit
Verdeel de biscuit over de glazen, houdt een beetje biscuit over voor de 2e en 3e laag
Verdeel de appel jam over de biscuit
Verdeel de rozijnen over de appel jam, houdt een beetje rozijnen over voor de 3e laag
Verdeel het roomkaasmengsel over de rozijnen
Verdeel de biscuit over het roomkaasmengsel, houdt een beetje biscuit over voor de 3e laag
Verdeel de rozijnen over de biscuit
Verdeel de slagroom over de rozijnen
Garneer de glazen met het overgebleven biscuit en kaneel
Verwijder het klokhuis uit de appels en snijd de appels in kleine stukjes
Meng de suikergelei en water door elkaar
Schraap het merg uit het vanille stokje
Voeg de appels, suikergelei/water mengsel, vanille stokje en vanille merg in een ruime pan en breng aan de kook
Laat het mengsel 5 minuten koken. Wel regelmatig door roeren
Verwijder het vanille stokje
Pureer de appels tot de gewenste jam dikte, indien nodig, verwijder wat vocht.
Doe de jam in een jampot met deksel en laat minimaal 1 uur afkoelen tot gebruik
Leg de rozijnen 10 minuten in lauw water om te wellen
Dep de rozijnen met keukenpapier droog
Klop de slagroom inclusief poedersuiker stijf met de handmixer
Meng de roomkaas, crème fraiche en suiker tot een glad mengsel met de keukenmachine
Spatel de helft van de slagroom door het roomkaas mengsel
Verkruimel de biscuit
Verdeel de biscuit over de glazen, houdt een beetje biscuit over voor de 2e en 3e laag
Verdeel de appel jam over de biscuit
Verdeel de rozijnen over de appel jam, houdt een beetje rozijnen over voor de 3e laag
Verdeel het roomkaasmengsel over de rozijnen
Verdeel de biscuit over het roomkaasmengsel, houdt een beetje biscuit over voor de 3e laag
Verdeel de rozijnen over de biscuit
Verdeel de slagroom over de rozijnen
Garneer de glazen met het overgebleven biscuit en kaneel
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Na het zien van de aflevering snackmasters met als snack opdracht de Sultana kwam ik op het idee om de basis ingrediënten van de Sultan te verwerken in een dessert. Nou ik kan jullie mededelen mijn idee is geslaagd, al zeg ik het zelf. Vanaf vandaag staat dan ook de Monsultana toet online. Een makkelijk dessert die je van te voren kunt voorbereiden.
Ingrediënten
1 vanille stokje
250 gram Jonagold appels
250 gram geleisuiker
200 ml water
100 gram rozijnen
8 stuks biscuit
300 ml slagroom
2,5 el poedersuiker
300 gram mon chou roomkaas
2,5 el crème fraiche
63 gram suiker
10 tl kaneel
250 gram Jonagold appels
250 gram geleisuiker
200 ml water
100 gram rozijnen
8 stuks biscuit
300 ml slagroom
2,5 el poedersuiker
300 gram mon chou roomkaas
2,5 el crème fraiche
63 gram suiker
10 tl kaneel
Hulpmiddelen & keukengerei
Ruime kook pan
Jampot met deksel
Staafmixer
Keukenpapier
Handmixer
Keukenmachine
8 dessert glaasjes
Jampot met deksel
Staafmixer
Keukenpapier
Handmixer
Keukenmachine
8 dessert glaasjes
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1490745
Homepage ID
3024189
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch