Bereidingswijze
1 Los het gistpoeder op in 100 ml lauw water, in een ruime kom of in de keukenrobot. Doe er de olie en de suiker bij. Laat 5 minuten rusten.
2 Voeg het ei, de bloem en het griesmeel toe. Kneed met de hand tot een glad en elastisch deeg. Of kneed 5 minuten in de keukenrobot.
3 Dek het deeg af met een vochtige doek, tot gebruik. Gebruik je het niet meteen, verpak het dan meteen na het kneden in plasticfolie en bewaar het in de diepvriezer. Laat het voor gebruik ontdooien tot kamertemperatuur.
4 Verwarm de oven voor op 200°C.
5 Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken. Rol elk stuk uit tot het 4 à 5 mm dik is en leg het op een bakplaat met bakpapier.
6 Dep de worstjes droog, leg op elk stuk deeg een worstje. Doe er mosterd en ketchup op. Halveer de repen spek in de lengte, snij de plak kaas in 4 lange repen. Leg op elk worstje een reepje spek en een reep kaas. Verdeel er de ui over en kruid met peper.
7 Rol het deeg losjes rond de worstjes, laat ze 5 minuten afgedekt rusten.
8 Bak de hotdogs 15 à 20 minuten in de oven en serveer ze meteen.
2 Voeg het ei, de bloem en het griesmeel toe. Kneed met de hand tot een glad en elastisch deeg. Of kneed 5 minuten in de keukenrobot.
3 Dek het deeg af met een vochtige doek, tot gebruik. Gebruik je het niet meteen, verpak het dan meteen na het kneden in plasticfolie en bewaar het in de diepvriezer. Laat het voor gebruik ontdooien tot kamertemperatuur.
4 Verwarm de oven voor op 200°C.
5 Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken. Rol elk stuk uit tot het 4 à 5 mm dik is en leg het op een bakplaat met bakpapier.
6 Dep de worstjes droog, leg op elk stuk deeg een worstje. Doe er mosterd en ketchup op. Halveer de repen spek in de lengte, snij de plak kaas in 4 lange repen. Leg op elk worstje een reepje spek en een reep kaas. Verdeel er de ui over en kruid met peper.
7 Rol het deeg losjes rond de worstjes, laat ze 5 minuten afgedekt rusten.
8 Bak de hotdogs 15 à 20 minuten in de oven en serveer ze meteen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De hotdog in een pakje verpakt
Ingrediënten
500g verse gist (GISTDEEG)
4 Weense worsten
2 sneetjes gerookt spek (dun)
1 sneetje belegen kaas
4 el rode ui (gesnipperd)
mosterd
ketchup
peper
Voor het gistdeeg (500g) :
1 el instant gist
2 el olie
2 tl rietsuiker
1 ei
160 g tarwebloem
140 g griesmeel
1/2 tl zout
4 Weense worsten
2 sneetjes gerookt spek (dun)
1 sneetje belegen kaas
4 el rode ui (gesnipperd)
mosterd
ketchup
peper
Voor het gistdeeg (500g) :
1 el instant gist
2 el olie
2 tl rietsuiker
1 ei
160 g tarwebloem
140 g griesmeel
1/2 tl zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490741
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht