Bereidingswijze
Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Bak het vlees van beide kanten mooi bruin. Haal uit de pan en laat het even rusten. Fruit de ui met de knoflook in het overgebleven braadvet . Voeg na een paar minuten de tomatenpuree, tijm en laurier toe en bak dit enkele minuten mee.
Snij ondertussen het vlees in blokken en voeg het toe aan de pan. Roer alles goed door en blus met het bockbier. Verkruimel er de bouillonblokken boven , roer door , zet het vuur laag en stoof het vlees 2-3 uur met het deksel op de pan. Roer af en toe door en voeg zo nodig nog wat bouillon toe. Proef en breng op smaak met peper en zout. Voeg het laatste half uur van de stooftijd de stroop en de zilveruitjes toe.
Serveer de stoof met winterwarme pastinaakpuree en geniet.
Snij de geschilde pastinaken in blokjes. Kook in circa 20 minuten gaar. Giet af en stamp ze fijn. Roer er de crème fraîche door en peper en zout naar smaak.
Snij ondertussen het vlees in blokken en voeg het toe aan de pan. Roer alles goed door en blus met het bockbier. Verkruimel er de bouillonblokken boven , roer door , zet het vuur laag en stoof het vlees 2-3 uur met het deksel op de pan. Roer af en toe door en voeg zo nodig nog wat bouillon toe. Proef en breng op smaak met peper en zout. Voeg het laatste half uur van de stooftijd de stroop en de zilveruitjes toe.
Serveer de stoof met winterwarme pastinaakpuree en geniet.
Snij de geschilde pastinaken in blokjes. Kook in circa 20 minuten gaar. Giet af en stamp ze fijn. Roer er de crème fraîche door en peper en zout naar smaak.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het lekkerste van de herfst: een runderstoofpotje met bockbier , appelstroop en voor een licht knapperig accent wat zilveruitjes. Een stoofpotje met buitengewoon lekker vlees van boerenfamilies met passie voor hun dieren en hun omgeving. Daar staat Limousin Regionaal uit Limburg voor. Het resultaat is het lekkerste, gezondste en duurzaamste stukje vlees. Vlees waar je met een goed gevoel van kunt genieten.
Ingrediënten
VOOR DE STOOFPOT
450 gr stoofvlees Limousin ( of sucadelap , riblap) kamertemperatuur
2 teentjes knoflook gesnipperd
1 ui gesnipperd
50 gr ongezouten roomboter
2 laurier blaadjes
3 takjes verse tijm
70 gram tomatenpuree
1 flesje herfst bock bier kamertemperatuur
2 blokjes runderbouillon ( minder zout)
2 volle el appelstroop
80 gram zilveruitjes
VOOR DE PASTINAAKPUREE
3 pastinaken na schillen 450 gram
50 gram crème fraîche
450 gr stoofvlees Limousin ( of sucadelap , riblap) kamertemperatuur
2 teentjes knoflook gesnipperd
1 ui gesnipperd
50 gr ongezouten roomboter
2 laurier blaadjes
3 takjes verse tijm
70 gram tomatenpuree
1 flesje herfst bock bier kamertemperatuur
2 blokjes runderbouillon ( minder zout)
2 volle el appelstroop
80 gram zilveruitjes
VOOR DE PASTINAAKPUREE
3 pastinaken na schillen 450 gram
50 gram crème fraîche
Hulpmiddelen & keukengerei
Stoofpan, snijplank en mes
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Regionaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490733
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Proef het Zuiden Eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht