Bereidingswijze
Snipper de rode ui.
Doe komijnzaad, fenegriek en mosterdzaad in een vijzel en maal tot poeder.
Doe nu paprikapoeder, kurkuma, knoflook en fijn gesneden gember erbij. Alles moet fijn.
Verhit de zonnebloemolie in een pan met dikke bodem.Fruit de ui 5 minuten aan en voeg dan de fijngemalen specerijen toe. Bak alles een paar minuten aan.
Voeg de tomaat toe en bak zo'n twee minuten mee.Blus alles af met kokosmelk en het water. Voeg 1,5 tl zout toe en evt een bouillonblokje.
Scil de aardappelen en de zoete aardappelen, hak ze in grove stukken en voeg toe in de pan. Laat 10 minuten rustig pruttelen en roer af en toe door.
Doe de kikkererwten en de madame jeanettes in de pan en laat nog zo'n 15 a 20 minuten rustig stoven.
Roer door, zorg dat de pepers heel blijven.
Snij koriander (of peterselie) en de bosui erover heen.
Eet er rijst of naan bij.
Doe komijnzaad, fenegriek en mosterdzaad in een vijzel en maal tot poeder.
Doe nu paprikapoeder, kurkuma, knoflook en fijn gesneden gember erbij. Alles moet fijn.
Verhit de zonnebloemolie in een pan met dikke bodem.Fruit de ui 5 minuten aan en voeg dan de fijngemalen specerijen toe. Bak alles een paar minuten aan.
Voeg de tomaat toe en bak zo'n twee minuten mee.Blus alles af met kokosmelk en het water. Voeg 1,5 tl zout toe en evt een bouillonblokje.
Scil de aardappelen en de zoete aardappelen, hak ze in grove stukken en voeg toe in de pan. Laat 10 minuten rustig pruttelen en roer af en toe door.
Doe de kikkererwten en de madame jeanettes in de pan en laat nog zo'n 15 a 20 minuten rustig stoven.
Roer door, zorg dat de pepers heel blijven.
Snij koriander (of peterselie) en de bosui erover heen.
Eet er rijst of naan bij.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hitte!!!
Ingrediƫnten
- 1 rode ui
- 1 tl komijnzaad
- 1/2 tl fenegriek
- 1/2 tl mosterdzaad
- 1 tl paprikapoeder
- 2 tl kurkuma
- 4 tenen knoflook
- 4 cm verse gember
- 4 el zonnebloemolie
- 1 tl tomaat concentraat
- 400 g kokosmelk
- 200 ml water
- 2 middelgrote aardappelen
- 2 middelgrote zoete aardappelen
- 400 g kikkererwten
- 4 madame jeanettes
- 1/2 bosje koriander
- 2 bosuitjes
- 1 tl komijnzaad
- 1/2 tl fenegriek
- 1/2 tl mosterdzaad
- 1 tl paprikapoeder
- 2 tl kurkuma
- 4 tenen knoflook
- 4 cm verse gember
- 4 el zonnebloemolie
- 1 tl tomaat concentraat
- 400 g kokosmelk
- 200 ml water
- 2 middelgrote aardappelen
- 2 middelgrote zoete aardappelen
- 400 g kikkererwten
- 4 madame jeanettes
- 1/2 bosje koriander
- 2 bosuitjes
Hulpmiddelen & keukengerei
vijzel
Leuke tips
Geef iedereen een madame jeanette. waarschuw wel je gasten voor de scherpte!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490731
Homepage ID
2121967
Teller
0
Bron
Parool PS Samuel Levie
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch