Bereidingswijze
Zeef het zetmeel en de bloem en meng met amandelpoeder.
Klop de eieren met de suiker op tot een stand-in schuim
Klopt het eiwit met de suiker op tot een stevige meringue.
Spatel de droge stof van de bloem, zetmeel en amandelpoeder door de ei-massa.
Spatel de merengue erdoor.
Meng de gesmolten boter er voorzichtig doorheen.
Sjabloneer met een dikte van 0,5-0,8 cm.
Bak in een voorverwarmde oven van 220ºC 8-12 min.
Klop de eieren met de suiker op tot een stand-in schuim
Klopt het eiwit met de suiker op tot een stevige meringue.
Spatel de droge stof van de bloem, zetmeel en amandelpoeder door de ei-massa.
Spatel de merengue erdoor.
Meng de gesmolten boter er voorzichtig doorheen.
Sjabloneer met een dikte van 0,5-0,8 cm.
Bak in een voorverwarmde oven van 220ºC 8-12 min.
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Is bodem voor Charlotte taart.
Ingrediënten
30 gr. zetmeel
59 gr. patentbloem
244 gr. amandelpoeder
293 ei
137 gr. suiker
244 gr. eiwit
127 gr. suiker
59 gr. gesmolten boter 45-50ºC
59 gr. patentbloem
244 gr. amandelpoeder
293 ei
137 gr. suiker
244 gr. eiwit
127 gr. suiker
59 gr. gesmolten boter 45-50ºC
Hulpmiddelen & keukengerei
Mix machine (Kitchenaid)
Leuke tips
Ik gebruik bakringen van 12 cm. (voor een buitenmaat taart van 14 cm.
Met dit beslag snij ik 12 ringen, dus voor 6 Charlotte taarten. Je kunt de gevaren ringen goed invriezen om later te gebruiken.
Met dit beslag snij ik 12 ringen, dus voor 6 Charlotte taarten. Je kunt de gevaren ringen goed invriezen om later te gebruiken.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Russisch
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1490727
Homepage ID
899256
Teller
0
Bron
Cursus
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht