Bereidingswijze
Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees in gedeelten rondom bruin.
Haal het vlees uit de pan en bak in het overgebleven vet de uien en de knoflook lichtbruin.
Bak het kerriepoeder even mee.
Voeg het tomatenpuree en de stukjes tomaat hieraan toe en bak ook even mee.
Doe het vlees terug in de pan.
Roer de ketjap manis en de kokosmelk door het vlees, samen met 1/2 dl water,
Breng alles aan de kook.
***Vanaf hier kan het vlees in de slowcooker (6 uur op low) of (4 uur) in de op 150 graden voorverwarmde oven, of gewoon boven op de kookplaat lekker zachtjes verder sudderen.
Haal het vlees uit de pan en bak in het overgebleven vet de uien en de knoflook lichtbruin.
Bak het kerriepoeder even mee.
Voeg het tomatenpuree en de stukjes tomaat hieraan toe en bak ook even mee.
Doe het vlees terug in de pan.
Roer de ketjap manis en de kokosmelk door het vlees, samen met 1/2 dl water,
Breng alles aan de kook.
***Vanaf hier kan het vlees in de slowcooker (6 uur op low) of (4 uur) in de op 150 graden voorverwarmde oven, of gewoon boven op de kookplaat lekker zachtjes verder sudderen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor dit lekkere Indische stoofpotje van rundvlees heb je niet veel ingrediƫnten nodig. Dit stoofpotje bestaat uit een combinatie diverse Indische recepten. Je kunt de stoofpot in de slowcooker maken (plm. 6 uur op low), maar ook in de oven (plm. 3 1/2 tot 4 uur op 150 graden boven- en onderwarmte) of gewoon boven op je kookplaat op een lage warmtebron plm. 3 uur.
Ingrediƫnten
Plm. 1 kilo rundvlees (ik had riblappen) in grove stukken
3 eetlepels arachideolie
2 middelgrote uien, grof gesnipperd
4 teentjes knoflook, gesnipperd
1 eetlepel curry madras
2 flinke eetlepels tomatenpuree
1 vleestomaat, ontveld, zonder pitjes, in kleine stukjes
1/2 eetlepel sambal badjak
1 dl ketjap manis (zoete ketjap)
200 ml kokosmelk
peper, zout
3 eetlepels arachideolie
2 middelgrote uien, grof gesnipperd
4 teentjes knoflook, gesnipperd
1 eetlepel curry madras
2 flinke eetlepels tomatenpuree
1 vleestomaat, ontveld, zonder pitjes, in kleine stukjes
1/2 eetlepel sambal badjak
1 dl ketjap manis (zoete ketjap)
200 ml kokosmelk
peper, zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote braadpan of slowcooker
Leuke tips
Lekker met kerrierijst : https://www.smulweb.nl/recepten/1396427/Kerrierijst en
https://www.smulweb.nl/recepten/1383391/Sperziebonen-met-paprika-in-pindasaus en natuurlijk
https://www.smulweb.nl/recepten/1093802/Atjar-van-komkommer-en-rode-paprika
https://www.smulweb.nl/recepten/1383391/Sperziebonen-met-paprika-in-pindasaus en natuurlijk
https://www.smulweb.nl/recepten/1093802/Atjar-van-komkommer-en-rode-paprika
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490717
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Histaminevrij