Colombiaanse Ajiaco

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 11/14/2021 - 09:48
Bereidingswijze
1) Hak de kip fijn en breng op smaak. Breng aan de kook in gezouten water. Als het kookt, verwijder dan het schuim dat zich erboven vormt met een schuimspaan. Kook de kip gaar (ongeveer 20 minuten). Haal uit de pot en zet opzij
2) Snijd de aardappelen in plakjes van verschillende grootte. Breng de kippenbouillon aan de kook. Voeg de in plakken van 3 cm gesneden maïs toe. Kook op laag vuur.
3) Als de grootste aardappelen bijna klaar zijn, verwijder dan anderhalve kop aardappelen (probeer ze de fijnste te maken) en pureer met een mixer. Doe deze puree terug in de pot en integreer. Dit is wat de Colombiaanse ajiaco het dikke karakter zal geven dat de Creoolse aardappel hem gewoonlijk geeft.
4) Snijd de peterselie, koriander en dragon heel klein en voeg toe aan de bouillon. Beëindig het koken nog eens 10-15 minuten.
5) Om de Colombiaanse ajiaco te serveren, doe je het volgende: versnipper de kip in reepjes en leg ze op de bodem van de braadpan. voeg de dikke bereiding van de pot er bovenop. Leg een scheutje slagroom erop en een eetlepel kappertjes in het midden. Serveer met witte rijst en een stukje avocado.

Afbeelding
Colombiaanse Ajiaco
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Colombiaanse klassieker . Guascas is een kruid dat een bijzondere smaak geeft aan de Colombiaanse ajiaco. Het is niet gemakkelijk om ze te krijgen. In Buenos Aires groeit het in het wild. Je kan ook zelf een mélange maken door wat koriander + peterselie + dragon te mengen. Heel fijn gesneden. 
Ingrediënten
2 Kipfilets (of gehakte kip)
*1 kg aardappelen van verschillende soorten
1 takje peterselie
1 takje koriander
wat Dragon
1 Maïs (maïs)
Kappertjes
Melk creme
Zout

verder :

1 avocado
4 kommen gekookte witte rijst
Leuke tips
* Technisch gezien heeft de ajiaco 3 soorten aardappel: criolla, pastusa en sabanera. De Creoolse aardappel is een kleine, gele aardappel die smelt en de romige textuur aan de ajiaco geeft. Het is letterlijk bijna niet te krijgen. Om ze te vervangen heb ik veel gedaan: ik kocht alle onbekende aardappelen die ik kon vinden en probeerde ze. Eentje smolt (de olluco) maar je kunt zien dat ik er niet teveel van heb gedaan omdat de Colombiaanse ajiaco niet dikker werd. Wat wel werkte was: verwijder een paar aardappelen van de reeds gemaakte ajiaco, anderhalve kop ca. en haal ze door de mixer. Breng ze dan terug naar de ajiaco, die dik, dik werd.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490711
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Paulina Cocina
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester