PASTEL DE PAPAS

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 11/14/2021 - 09:34
Bereidingswijze
1. Hak de uien, knoflook en de pepertjes fijn. Fruit deze op een laag vuur ca 10 minuten. 


2. Maak ondertussen de aardappelpuree. Schil de aardappels, doe ze in stukjes en kook tot ze gemakkelijk ingeprikt kunnen worden met een vork. Stamp de aardappels fijn. Voeg creme fraiche toe en bestrooi met peper en zout.


3. Rul het gehakt op hoog vuur. Voeg zout en peper toe en doe op het laatst ook de olijven erbij. Haal van het vuur.

-Verwarm de oven voor op 180°
4. Doe een stuk bakpapier in een springvorm. Vet het papier en de springvorm in met wat bakboter.
Doe een dun laagjes aardappelpuree op de bodem. Gooi alle gehakt er bovenop. Leg de plakjes ei bovenop het gehakt en daar bovenop weer een laag aardapelpuree. Bestrooi de taart met de kaas.


5. Zet de taart in de oven tot de kaas gesmotlen is. Snijd de rand van de taart los van de zijkant voordat je de springvorm opent.


Afbeelding
PASTEL DE PAPAS
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit gerecht uit Uruguay (Zuid-Amerika) bereiden we in een springvorm of in een ovenschotel. Makkelijk en lekker pittig ......om je vingeren af te likken ! 
Ingrediënten
1 kg gehakt half/ half

- 2 uien

- 2 rode chili pepers

- 4 tenen knoflook

- peper en zout

- 3 el ketjap of salsa saus

- naar smaak extra chili vlokken


- 3 hardgekookte eieren, in plakjes

- 250 gram geraspte kaas

- 500 gram romige aardapelpuree van zoete aardappel

- 50 ml creme fraiche

- 100 gram olijf in plakjes

- Bakboter

Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier en een springvorm of ovenschotel
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1490709
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Paulina Cocina
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester