Bereidingswijze
-Week de mungbonenvel een paar minuten in koud water tot ze zacht zijn. Laat goed uitlekken en snijd in reepjes van 1/2 "dik.
- Sla op de kipfilet met de zijkant van een hakmes of een deegroller tot het vlees los en zacht is, trek dan met vingers of een vork uit elkaar. Snijd komkommer in dunne lucifers van ongeveer 3" lang
-Rooster de Sichuan-paprika's in een pan op laag vuur een paar minuten tot ze aromatisch zijn en maal ze vervolgens tot ze fijn zijn. (Een vijzel en stamper werkt hier prima.) Meng alle ingrediënten van de saus door elkaar.
-Leg de mungbonenbladreepjes op de bodem van de serveerschaal. Top met komkommer, dan kip. Besprenkel de saus over het geheel en laat afkoelen tot het klaar is om te serveren. Bestrooi vlak voor het serveren met geroosterde sesamzaadjes. Gebruik aan tafel schone eetstokjes om het gerecht voor het serveren door elkaar te scheppen.
- Sla op de kipfilet met de zijkant van een hakmes of een deegroller tot het vlees los en zacht is, trek dan met vingers of een vork uit elkaar. Snijd komkommer in dunne lucifers van ongeveer 3" lang
-Rooster de Sichuan-paprika's in een pan op laag vuur een paar minuten tot ze aromatisch zijn en maal ze vervolgens tot ze fijn zijn. (Een vijzel en stamper werkt hier prima.) Meng alle ingrediënten van de saus door elkaar.
-Leg de mungbonenbladreepjes op de bodem van de serveerschaal. Top met komkommer, dan kip. Besprenkel de saus over het geheel en laat afkoelen tot het klaar is om te serveren. Bestrooi vlak voor het serveren met geroosterde sesamzaadjes. Gebruik aan tafel schone eetstokjes om het gerecht voor het serveren door elkaar te scheppen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
geraspte gekookte kip met een scheutje pittige verdovende sesam-sojadressing op een koel knapperig bedje van komkommerreepjes en doorschijnende mungboonnoedels
Ingrediënten
1 à 2 gekookte kipfilet
100 g mungbonenblad
1 komkommer, japans of engels type
1 el geroosterde sesamzaadjes
de saus :
3 el Chinese geroosterde sesampasta
4 el kippenbouillon of water
1 1/2 el chinkiang zwarte rijstazijn
3 tl suiker
2 tl chili-olie (optioneel*)
1/2 tl sichuanpeper, geroosterd en gemalen
1 el sesamolie
100 g mungbonenblad
1 komkommer, japans of engels type
1 el geroosterde sesamzaadjes
de saus :
3 el Chinese geroosterde sesampasta
4 el kippenbouillon of water
1 1/2 el chinkiang zwarte rijstazijn
3 tl suiker
2 tl chili-olie (optioneel*)
1/2 tl sichuanpeper, geroosterd en gemalen
1 el sesamolie
Leuke tips
*Tip: Voor de hete en pittige liefhebber is dit gerecht ideaal! Verhoog de pittigheid door de optionele chili-olie toe te voegen en de hoeveelheid gemalen sichuanpeper naar uw smaak te verhogen.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490703
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
hong kong cookery
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht