Bereidingswijze
-Pel de ui en snijd in grove stukken.
-Schil de knolselder en snijd in stukken.
-Stoof de ui aan in wat olijfolie maar laat niet kleuren. Voeg de knolselder toe en blus met de groentebouillon.
-Laat koken tot de knolselder gaar is .
-Hak de hazelnoten en de peterselie fijn.
-Mix de soep glad en kruid naar eigen smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat extra bouillon of water toe als de soep te dik is.
-Schep de soep in de kommetjes, of in glaasjes als aperitiefhapje, en bestrooi net voor het serveren met de gehakte noten en tijmblaadjes.
-Schil de knolselder en snijd in stukken.
-Stoof de ui aan in wat olijfolie maar laat niet kleuren. Voeg de knolselder toe en blus met de groentebouillon.
-Laat koken tot de knolselder gaar is .
-Hak de hazelnoten en de peterselie fijn.
-Mix de soep glad en kruid naar eigen smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat extra bouillon of water toe als de soep te dik is.
-Schep de soep in de kommetjes, of in glaasjes als aperitiefhapje, en bestrooi net voor het serveren met de gehakte noten en tijmblaadjes.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijke en lekkere knolseldersoep, die ook smaakt op een koude winterdag
Ingrediënten
1 knolselder
2 uien
1,5 l groentebouillon
2 el hazelnoten
enkele takjes tijm
100 ml room
2 el olijfolie
peper en zout
2 uien
1,5 l groentebouillon
2 el hazelnoten
enkele takjes tijm
100 ml room
2 el olijfolie
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1490701
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
lekker van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch