Bereidingswijze
Meng 1 el gesnipperde dille, het paneermeel , een half geklutst eitje met peper en zout naar smaak door het gehakt en draai met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot.
Verhit in een koekenpan olijfolie met een beetje ongezouten roomboter en bak de balletjes om en om in 12 tot 15 minuten mooi bruin en gaar.
Haal ze uit de pan en zet ze even opzij. ( hou warm onder aluminiumfolie) Bak in het overgebleven vet de bacon knapperig uit en voeg de gesnipperde knoflook toe. Schenk er de wijn bij en leg de balletjes terug in de pan en verwarm deze nog 5 minuten mee.
Roer ondertussen de mascarpone los met circa 3 el van het braadvocht en schenk de mascarpone erbij in de pan, roer alles goed glad, voeg de resterende dille toe en breng dit geheel op smaak met peper. Laat de saus niet meer koken.
Serveer met pasta en een groente naar keuze.
Verhit in een koekenpan olijfolie met een beetje ongezouten roomboter en bak de balletjes om en om in 12 tot 15 minuten mooi bruin en gaar.
Haal ze uit de pan en zet ze even opzij. ( hou warm onder aluminiumfolie) Bak in het overgebleven vet de bacon knapperig uit en voeg de gesnipperde knoflook toe. Schenk er de wijn bij en leg de balletjes terug in de pan en verwarm deze nog 5 minuten mee.
Roer ondertussen de mascarpone los met circa 3 el van het braadvocht en schenk de mascarpone erbij in de pan, roer alles goed glad, voeg de resterende dille toe en breng dit geheel op smaak met peper. Laat de saus niet meer koken.
Serveer met pasta en een groente naar keuze.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Meestal liggen gehaktballetjes in een rode of donkerbruine saus. Dit recept, zoals Janneke Philippi zelf beschrijft in de recensie bij haar recept, is ontstaan uit een rest bacon en mascarpone. Door toevoeging van verse dille zowel in de gehaktballetjes als in de mascarponesaus worden de balletjes echt bijzonder lekker. Meteen maken dacht ik zo. Niet moeilijk ( maar dat zijn de meeste recepten van Janneke niet) , maar wel erg lekker. Mmm zei manlief bij de eerste hap.
Ingrediënten
250 gram rundergehakt
2 eetlepels paneermeel
2 eetlepels fijngehakte dille
1 eetlepel olijfolie klontje roomboter zonder zout
½ eitje geklutst
25 gram bacon
1 teen knoflook gesnipperd
50 ml chardonnay
75 gram mascarpone
2 eetlepels paneermeel
2 eetlepels fijngehakte dille
1 eetlepel olijfolie klontje roomboter zonder zout
½ eitje geklutst
25 gram bacon
1 teen knoflook gesnipperd
50 ml chardonnay
75 gram mascarpone
Hulpmiddelen & keukengerei
pan, snijplank en mes
Leuke tips
Serveer met pasta en groente naar keuze.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490699
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Uit de streekkrant. Janneke Philippi. Eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht