Bereidingswijze
-Meet de hoeveelheid ijswater af in een kom en zet in de vriezer om af te koelen.
-Schil de mango, houd de juiste hoeveelheid apart voor het maken van mangopuree en in blokjes gesneden mango.
-Gebruik een staafmixer of blender om mango te pureren. Giet de puree door een zeef om eventuele draderige stukjes enz. eruit te halen. Snijd de juiste hoeveelheid mango in blokjes en zet apart.
-Meng kokend water met suiker en gelatine tot het is opgelost. Voeg melk en room toe aan gelatine en roer de hele tijd. Voeg in blokjes gesneden mango en puree toe, roer tot het gemengd is. Roer in ijswater. Zet siliconenvormen op een dienblad als je ze gebruikt. Giet de mangogelatinemix in de vormen, laat 1/4" aan de bovenkant ongevuld. Koel 2-3 uur in de koelkast of tot het is uitgehard.
Wanneer u klaar bent om te serveren, kunt u de pudding uit de vorm halen door een kom met heet water te bereiden die groot genoeg is om de bodem van uw vorm volledig in te dopen. Wees voorzichtig met je vingers, houd de vorm in het hete water tot aan het hoogste niveau van de pudding in de vorm, tel tot 30 en verwijder.
- Leg de serveerschaal over de vorm en draai de plaat voorzichtig om en vorm samen. De pudding moet naar beneden glijden in het bord. Zo niet, geef het een zwaai. Als het nog steeds niet beweegt, zet het dan een paar seconden per keer terug in heet water totdat de pudding eruit glijdt. Pas op dat u het hete water niet te lang vasthoudt, omdat de hitte uw pudding zal doen smelten.
Schep in een aparte kom 1 eetlepel gezoete gecondenseerde melk voor elke pudding die wordt geserveerd. Voeg 1/2 theelepel gedestilleerd water toe voor elke eetlepel gecondenseerde melk en roer tot alles goed gemengd is. Lepel over mangopudding, voeg indien gewenst extra in blokjes gesneden mango toe als garnering rond pudding en serveer koud.
Bewaar afgedekt in de koelkast tot 3-4 dagen.
-Schil de mango, houd de juiste hoeveelheid apart voor het maken van mangopuree en in blokjes gesneden mango.
-Gebruik een staafmixer of blender om mango te pureren. Giet de puree door een zeef om eventuele draderige stukjes enz. eruit te halen. Snijd de juiste hoeveelheid mango in blokjes en zet apart.
-Meng kokend water met suiker en gelatine tot het is opgelost. Voeg melk en room toe aan gelatine en roer de hele tijd. Voeg in blokjes gesneden mango en puree toe, roer tot het gemengd is. Roer in ijswater. Zet siliconenvormen op een dienblad als je ze gebruikt. Giet de mangogelatinemix in de vormen, laat 1/4" aan de bovenkant ongevuld. Koel 2-3 uur in de koelkast of tot het is uitgehard.
Wanneer u klaar bent om te serveren, kunt u de pudding uit de vorm halen door een kom met heet water te bereiden die groot genoeg is om de bodem van uw vorm volledig in te dopen. Wees voorzichtig met je vingers, houd de vorm in het hete water tot aan het hoogste niveau van de pudding in de vorm, tel tot 30 en verwijder.
- Leg de serveerschaal over de vorm en draai de plaat voorzichtig om en vorm samen. De pudding moet naar beneden glijden in het bord. Zo niet, geef het een zwaai. Als het nog steeds niet beweegt, zet het dan een paar seconden per keer terug in heet water totdat de pudding eruit glijdt. Pas op dat u het hete water niet te lang vasthoudt, omdat de hitte uw pudding zal doen smelten.
Schep in een aparte kom 1 eetlepel gezoete gecondenseerde melk voor elke pudding die wordt geserveerd. Voeg 1/2 theelepel gedestilleerd water toe voor elke eetlepel gecondenseerde melk en roer tot alles goed gemengd is. Lepel over mangopudding, voeg indien gewenst extra in blokjes gesneden mango toe als garnering rond pudding en serveer koud.
Bewaar afgedekt in de koelkast tot 3-4 dagen.
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
20.00
Vertel iets leuks over dit recept
Klassiek nagerecht uit de Hong Kong keuken , vederlicht, smeltend in de mond, boordevol verse mangosmaak en -textuur en romig met een aromatische hint van zuivel. Nu hoef je niet naar Hong Kong te komen voor deze dim sum-traktatie, je kunt het heel gemakkelijk thuis maken!
Ingrediënten
200 g in blokjes gesneden mango
7 el mangopuree (100g)
300 ml kokend water (300 g)
2 eetlepels ongeparfumeerd gelatinepoeder (17,5 g)
suiker (150g)
6 1/2 el melk (100 g)
6 3/4 eetlepels room (100 g)
200 ml ijswater (200 g)
1/2 kop gezoete gecondenseerde melk, 153g
25 g gedestilleerd water
1/2 kop in blokjes gesneden mango, voor garnering (optioneel)
7 el mangopuree (100g)
300 ml kokend water (300 g)
2 eetlepels ongeparfumeerd gelatinepoeder (17,5 g)
suiker (150g)
6 1/2 el melk (100 g)
6 3/4 eetlepels room (100 g)
200 ml ijswater (200 g)
1/2 kop gezoete gecondenseerde melk, 153g
25 g gedestilleerd water
1/2 kop in blokjes gesneden mango, voor garnering (optioneel)
Hulpmiddelen & keukengerei
staafmixer/blender
zeef
siliconen vormpjes
zeef
siliconen vormpjes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1490695
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Hong Kong Cookery
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch