Bereidingswijze
-Spoel en droog de kippenvleugels.
-Verhit de wok op de hoogste stand tot je de warmte ziet stijgen, giet de olie erbij en draai rond en doe de gember en lente-uitjes erin.
-Roerbak even tot je de geur van de gember en uien ruikt.
-Leg de kippenvleugels erin en roer onmiddellijk om met de olie te bedekken (zodat het vel niet aan de wok blijft plakken). Voeg indien nodig meer olie toe.
-Roerbak, constant draaiend, ongeveer 3-4 minuten, zorg ervoor dat de schil niet aan de wok blijft kleven, totdat de vleugels aan alle kanten licht goudkleurig zijn.
-voeg water toe tot het net onder staat, lichte en donkere sojasaus, kandijsuiker en steranijs.
-Zet het vuur laag en dek af. Laat 20 minuten sudderen, af en toe roeren om te voorkomen dat de onderste vleugels aan de wok blijven plakken.
-Haal de vleugels eruit.
-Verminder de bouillon die in de wok is achtergebleven op hoog vuur tot het glanzend en dik is.
-Giet over kippenvleugels en serveer. Deze wings zijn heerlijk warm of direct uit de koelkast de volgende dag, als ze zo lang meegaan.
Opmerking: als je veel van de lekkere kookbouillon over hebt, kun je deze bewaren voor de volgende keer dat je deze sojasausvleugels maakt of misschien zelfs gebruiken om een "masterstock" of "å¤æ°´" op te starten. Sommige van de beroemde å¤æ°´ kunnen honderden jaren oud zijn! Stel je voor dat! Ik wil er een beginnen die ik aan mijn kleine meid kan nalaten. Ik weet niet of ze er ook blij mee zal zijn. Als je het wilt bewaren, zeef dan gewoon alle stukjes eruit en kook de bouillon opnieuw, laat het afkoelen en zet het in de koelkast tot het nodig is als je het in de nabije toekomst gebruikt. Als je het langer wilt bewaren, moet je het invriezen.
-Verhit de wok op de hoogste stand tot je de warmte ziet stijgen, giet de olie erbij en draai rond en doe de gember en lente-uitjes erin.
-Roerbak even tot je de geur van de gember en uien ruikt.
-Leg de kippenvleugels erin en roer onmiddellijk om met de olie te bedekken (zodat het vel niet aan de wok blijft plakken). Voeg indien nodig meer olie toe.
-Roerbak, constant draaiend, ongeveer 3-4 minuten, zorg ervoor dat de schil niet aan de wok blijft kleven, totdat de vleugels aan alle kanten licht goudkleurig zijn.
-voeg water toe tot het net onder staat, lichte en donkere sojasaus, kandijsuiker en steranijs.
-Zet het vuur laag en dek af. Laat 20 minuten sudderen, af en toe roeren om te voorkomen dat de onderste vleugels aan de wok blijven plakken.
-Haal de vleugels eruit.
-Verminder de bouillon die in de wok is achtergebleven op hoog vuur tot het glanzend en dik is.
-Giet over kippenvleugels en serveer. Deze wings zijn heerlijk warm of direct uit de koelkast de volgende dag, als ze zo lang meegaan.
Opmerking: als je veel van de lekkere kookbouillon over hebt, kun je deze bewaren voor de volgende keer dat je deze sojasausvleugels maakt of misschien zelfs gebruiken om een "masterstock" of "å¤æ°´" op te starten. Sommige van de beroemde å¤æ°´ kunnen honderden jaren oud zijn! Stel je voor dat! Ik wil er een beginnen die ik aan mijn kleine meid kan nalaten. Ik weet niet of ze er ook blij mee zal zijn. Als je het wilt bewaren, zeef dan gewoon alle stukjes eruit en kook de bouillon opnieuw, laat het afkoelen en zet het in de koelkast tot het nodig is als je het in de nabije toekomst gebruikt. Als je het langer wilt bewaren, moet je het invriezen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere kippenvleugels uit de Hong Kong keuken . Dit recept is goed voor zo'n 14 vleugeltjes
Ingrediënten
1 kg kippenvleugels
4 plakjes gember
3 lente-uitjes, alleen het witte deel, in stukken gesneden
1 el arachideolie
2 el lichte sojasaus
1 1/2 el donkere sojasaus
3 klontjes kandijsuiker
3 stuks steranijs
4 plakjes gember
3 lente-uitjes, alleen het witte deel, in stukken gesneden
1 el arachideolie
2 el lichte sojasaus
1 1/2 el donkere sojasaus
3 klontjes kandijsuiker
3 stuks steranijs
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490693
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Hong Kong Cookery
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht