Bereidingswijze
Meng 25 ml ketjap met de limoen, knoflook en 1 el zonnebloemolie en de komijn tot een marinade. Leg de kipfilets er voor 30 minuten in en keer ze af en toe.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de broccoli, ui en de krieltjes op de bakplaat. Leg de kip ertussen. Besprenkel het geheel met 2 el olie. Laat het geheel in 30 minuten garen.
Maak ondertussen de pindasaus.
Roer 1 volle el pindakaas los met 25 ml ketjap de basterdsuiker, sambal en laat 2 minuutjes zachtjes garen. Voeg 50 ml water toe en roer tot een smeuïge pindasaus.
Serveer de pindasaus voor elk apart in een bakje bij de tray bake.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de broccoli, ui en de krieltjes op de bakplaat. Leg de kip ertussen. Besprenkel het geheel met 2 el olie. Laat het geheel in 30 minuten garen.
Maak ondertussen de pindasaus.
Roer 1 volle el pindakaas los met 25 ml ketjap de basterdsuiker, sambal en laat 2 minuutjes zachtjes garen. Voeg 50 ml water toe en roer tot een smeuïge pindasaus.
Serveer de pindasaus voor elk apart in een bakje bij de tray bake.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik ben dol op de gerechten van Janneke Philippi. Al haar gerechten zijn gemakkelijk te maken zonder veel poespas en altijd met gangbare ingrediënten. Ook dit gerecht heeft ons weer heel goed gesmaakt.
Ingrediënten
450 gram krieltjes gewassen en gehalveerd
400 gram broccoli in roosjes + de geschilde steel in plakjes
2 kipfilet elk van 125-150 gram
2 rode uien geschild in partjes
VOOR DE MARINADE
sap van 1/2 limoen
25 ml ketjap
1 teen knoflook geperst
1/2 tl komijn
VOOR DE PINDASAUS
1 volle el pindakaas
25 ml ketjap
1/2 el basterdsuiker
1/2 tl sambal oelek ( of andere naar smaak)
50 ml water
400 gram broccoli in roosjes + de geschilde steel in plakjes
2 kipfilet elk van 125-150 gram
2 rode uien geschild in partjes
VOOR DE MARINADE
sap van 1/2 limoen
25 ml ketjap
1 teen knoflook geperst
1/2 tl komijn
VOOR DE PINDASAUS
1 volle el pindakaas
25 ml ketjap
1/2 el basterdsuiker
1/2 tl sambal oelek ( of andere naar smaak)
50 ml water
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank, mes, bakplaat en bakpapier
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Fusion
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490675
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Uit de streekkrant. Eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht