Pompoensoep met crumble van quinoa

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/10/2021 - 08:14
Bereidingswijze
1 Schil de pompoen en verwijder de pitten. Maak de ui, de selder, de tomaten en de pompoen schoon en snij in blokjes.
2 Fruit de groenten glazig in wat boter, samen met de tijm. Kruid met peper en zout. Blus met de bouillon en laat 25 minuten garen onder deksel.
3 Rooster de pompoenpitten en de venkelzaadjes, meng ze met de gepofte quinoa. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en roer tot een crumble.
4 Mix de soep, voeg de zachte geitenkaas toe en mix opnieuw. Proef en breng verder op smaak met peper en zout.
5 Verdeel de soep over kommen of borden en werk af met de crumble.
Afbeelding
Pompoensoep met crumble van quinoa
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere pompoensoep met een crumble van gepofte quinoa, venkel en pompoenpitten
Ingrediƫnten
1 butternutpompoen
3 tomaten
1 ui
2 selder stengels
1 potje verse geitenkaas
1,5 L groentebouillon (vlees- of kippenbouillon kan ook)
3 el quinoa (gepoft)
3 el pompoenpitten
1/2 tl gedroogde tijm
1 el venkelzaadjes
olijfolie
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1490669
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester