Pompoen-kerriesoep met croutons van rozijnenbrood en olijven

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/10/2021 - 08:08
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 185°C. Pel de ui en snij in grote stukken. Pel de knoflook. Halveer de butternut, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in grove stukken. Plet de kardemompeulen.
2 Meng de butternut, de ui en de knoflook met 3 eetlepels olijfolie, het kerriepoeder, de geplette kardemompeulen, de kurkuma en peper en zout. Gaar 30 minuten in de oven.
3 Haal uit de oven, doe de groenten in een grote kookpot en breng samen met de kippenbouillon aan de kook. Laat 5 minuten koken en mix fijn. Voeg de room toe en kruid met wat extra kerriepoeder, peper en zout.
4 Maak de croutons. Snij het rozijnenbrood in blokjes. Hak de olijven fijn. Snipper de salie fijn. Smelt de boter en bak hierin de blokjes rozijnenbrood, salie en olijven krokant. Serveer de soep met de croutons.
Afbeelding
Pompoen-kerriesoep met croutons van rozijnenbrood en olijven
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxNiks zo lekker als een dampende kom soep na een stevige wandeling! De combinatie van pompoen en kerrie zorgt voor een op-en-top herfstgevoel.
Ingrediënten
1 butternutpompoen (klein)
1 rode ui (groot)
3 knoflook teentjes
1 L kippenbouillon
10 cl room
2 el kerriepoeder
3 kardemompeulen
1 tl kurkuma
olijfolie
peper en zout

Voor de croutons :
rozijnenbrood (dik stuk)
8 zwarte olijven
4 salie blaadjes
1 el boter
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1490667
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester