Pompoensoep met appel en kaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/10/2021 - 07:58
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de pompoen, snij hem ongeschild doormidden en haal er de pitten uit. Leg de helften op de snijkant in een braadschaal en zet ze 45 minuten in de oven. Laat afkoelen. Snipper ui, selder en knoflook. Schil de appel en snij in plakjes.
2 Stoof de ui, selder en knoflook 10 minuten in de boter. Voeg de appelplakjes toe en
laat 4 minuten garen. Schenk er de cider bij en laat inkoken tot de helft.
3 Schenk de bouillon bij het mengsel. Schep het pompoenvlees uit de schil en doe het erbij. Breng aan de kook en laat 25 minuten sudderen.
4 Verbrokkel de kaas en vermeng hem met de room. Zet 10 minuten in een warmwaterbad, tot de kaas smelt. Hou warm (roer af en toe om). Rooster ondertussen de pompoenpitten in een pan met antiaanbaklaag.
5 Mix de soep en breng ze op smaak met peper en zout. Verdeel ze over de borden. Schenk er voorzichtig het roommengsel bij (over de bolle kant van een lepel, die u vlak boven de soep houdt). Werk af met pompoenpitten.
Afbeelding
Pompoensoep met appel en kaas
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxRecept voor een lekkere fluweelzachte soep
Ingrediënten
100 g blauwschimmelkaas
2 appelen (jonagold, geschild en in plakjes)
1 kg flespompoen
1 takje selder (gesnipperd)
1 ui (gesnipperd)
2 el pompoenpitten
1,5 L groentebouillon
30 cl cider
10 cl room
100 g boter
1 teentje knoflook (geplet)
zwarte peper
grof zeezout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1490663
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester