Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180*C
Doe de chocolade, de koffie en het water in een magnetron bestendige schaal. Verwarm in de magnetron tot de chocolade bijna helemaal gesmolten is. Haal uit de magnetron en klop met de garde tot een glad geheel. Zet apart om af te koelen. Mix met een handmixer de boter zacht en romig in een kom. Mix geleidelijk de suiker erdoorheen tot een luchtig en licht geheel. Mix geleidelijk één voor één de eierdooiers erdoor. Voeg langzaam de bloem toe en mix dit op een lage stand. Voeg de afgekoelde chocolademix toe en meng goed door. Klop in een andere kom de eiwitten luchtig op. Zet dan de mixer op de hoogste stand en klop de eiwitten helemaal stijf. Meng het eiwit door het chocolademengsel tot het goed gemengd is. Vet een springvorm in. Bedek de bodem met vetvrij papier zodat het ongeveer 1,5 cm van de rand bedekt is. Schenk het beslag in de springvorm.Bak de cake in ongeveer 1 uur gaar. De cake is klaar als je een prikker ongeveer 1,5 cm van de rand in de cake steekt en deze er schoon uitkomt. Het is nogal een zware cake, het kan zijn dat de bovenkant van de cake gaat barsten. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder dan de vorm en laat de cake verder afkoelen. Dit kan enkele uren duren.
Doe de chocolade, de koffie en het water in een magnetron bestendige schaal. Verwarm in de magnetron tot de chocolade bijna helemaal gesmolten is. Haal uit de magnetron en klop met de garde tot een glad geheel. Zet apart om af te koelen. Mix met een handmixer de boter zacht en romig in een kom. Mix geleidelijk de suiker erdoorheen tot een luchtig en licht geheel. Mix geleidelijk één voor één de eierdooiers erdoor. Voeg langzaam de bloem toe en mix dit op een lage stand. Voeg de afgekoelde chocolademix toe en meng goed door. Klop in een andere kom de eiwitten luchtig op. Zet dan de mixer op de hoogste stand en klop de eiwitten helemaal stijf. Meng het eiwit door het chocolademengsel tot het goed gemengd is. Vet een springvorm in. Bedek de bodem met vetvrij papier zodat het ongeveer 1,5 cm van de rand bedekt is. Schenk het beslag in de springvorm.Bak de cake in ongeveer 1 uur gaar. De cake is klaar als je een prikker ongeveer 1,5 cm van de rand in de cake steekt en deze er schoon uitkomt. Het is nogal een zware cake, het kan zijn dat de bovenkant van de cake gaat barsten. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder dan de vorm en laat de cake verder afkoelen. Dit kan enkele uren duren.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze taart gemaakt voor de traktatie van de verjaardag van mijn kinderen in de klas en taart was binnen de kortste keren op 🥳
Ingrediënten
350 gr pure chocolade
2 el koffie
5 el water
240 gr boter
400 gr blonde basterdsuiker
6 eieren gesplitst
140 gr bloem
2 el koffie
5 el water
240 gr boter
400 gr blonde basterdsuiker
6 eieren gesplitst
140 gr bloem
Hulpmiddelen & keukengerei
Magnetron bestendige schaal
Magnetron
Garde
Handmixer
Kom
Springvorm
Vetvrij papier
Prikker
Oven
Ovenwanten
Magnetron
Garde
Handmixer
Kom
Springvorm
Vetvrij papier
Prikker
Oven
Ovenwanten
Leuke tips
Eventueel nog de afgekoelde cake met ganache afwerken.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1490653
Homepage ID
3020691
Teller
0
Bron
Website
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht