Runderstoof Alain Alders

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/09/2021 - 11:01
Bereidingswijze
Succa de bocca voor 4 personen

Bereidingstijd: 1,5 uur in multicooker (4,5 uur in stoofpan)

Lekker met: een risotto, met bijvoorbeeld citroen, sinaasappel, saffraan en munt.

Bereidingswijze

1. De sukade bestrooien met peper en zout, insmeren met mosterd en paprikapoeder en door de bloem halen

2. Alle groenten wassen, schoonmaken en grof snijden

3. Vlees aanbraden, mooi bruin kleuren en uit de pan halen

4. Blussen met rode wijn, rode port en balsamicoazijn 

5. Kalfsjus toevoegen

6. Tomatenpuree toevoegen en inkoken

7. Alle groenten in roomboter aanzweten

8. Vlees kan al in de stoofpan, de aangefruite groenten erbovenop

9. De jus door een fijne zeef halen en over het vlees verdelen

10. Het geheel anderhalf uur in een snelkookpan of multicooker, minimaal 4 uur in een gietijzeren stoofpan

11. Op het eind van de stooftijd toevoegen:
Tomaat - 4 stuks
10 abrikozen
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Recept Alain Alders
Ingrediënten
Succa de bocca voor 4 personen

Bereidingstijd: 1,5 uur in multicooker (4,5 uur in stoofpan)

Ingrediënten
1 kg sukade
Paprikapoeder
Franse mosterd
Tarwebloem
Peper
Zout

Ingrediënten stoof
1 teentje knoflook
½ rode peper
6 champignons in kwarten
½ zomerpeen
1 meiknolletje
3 stengels bleekselderij
2 sjalotten
2 dl rode wijn
Flinke scheut rode port
1 eetlepel balsamico
2 eetlepels tomatenpuree
2 dl kalfsjus
Kruidenbuiltje
Tijm - takje
Rozemarijn - takje
Salie - takje
Peper – 10 gekneusde korrels
Kruidnagel – 3 zonder kop
Laurier – 1 blad
Citroenschil – 1/4
Sinaasappelschil – 1/4

Op het eind van de stooftijd toevoegen:
Tomaat - 4 stuks
10 abrikozen

Lekker met: een risotto, met bijvoorbeeld citroen, sinaasappel, saffraan en munt.
Hulpmiddelen & keukengerei
Braadpan of multicooker
Leuke tips
Met risotto serveren
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490651
Homepage ID
1222016
Teller
0
Bron
AD
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
stjanze