Bereidingswijze
Dep het vlees goed droog en bestrooi het royaal met peper en met weinig zout. Verhit de olie in een wok en bak het vlees om en om in 2 of 3 porties bruin. Haal het vlees uit de pan en zet opzij.
Fruit de ui, knoflook, sambal en de gember enkele minuten. Voeg dan de soja, ketjap, bouillon, de kokosmelk en de pindakaas toe. Roer alles goed door en voeg het vlees ( met de vleessappen weer toe) Zorg ervoor, dat het vlees onder staat en stoof de inhoud van de pan met het deksel schuin op de pan in een uurtje gaar. Laat het laatste kwartier de deksel helemaal van de pan af om de saus te laten indikken, of maak een klein maizena papje. Roer er een groot deel van de stukjes lente ui doorheen en bewaar enkele ringetjes als garnering.
Proef.... nu kan er nog wat sambal of een van de andere smaakmakers worden toegevoegd.
Serveer met rijst en een of andere groente uit de wok.
Fruit de ui, knoflook, sambal en de gember enkele minuten. Voeg dan de soja, ketjap, bouillon, de kokosmelk en de pindakaas toe. Roer alles goed door en voeg het vlees ( met de vleessappen weer toe) Zorg ervoor, dat het vlees onder staat en stoof de inhoud van de pan met het deksel schuin op de pan in een uurtje gaar. Laat het laatste kwartier de deksel helemaal van de pan af om de saus te laten indikken, of maak een klein maizena papje. Roer er een groot deel van de stukjes lente ui doorheen en bewaar enkele ringetjes als garnering.
Proef.... nu kan er nog wat sambal of een van de andere smaakmakers worden toegevoegd.
Serveer met rijst en een of andere groente uit de wok.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Aangezien de slager een prachtige aanbieding had van 450 gram varkens poulet, nam ik deze i.p.v het geplande rundvlees. Minder stooftijd en nét zo lekker. Geserveerd met rijst en roerbak paksoi.
Roerbak-paksoi
Roerbak-paksoi
Ingrediënten
450 gram varkens poulet
2 teen knoflook geperst
3 cm verse gember geraspt
2 uien in vieren gedeeld en in dunne kwart reepjes
1 el light sojasaus
1 el ketjap manis
2 à 3 theelepels sambal badjak
4 lente uitjes in stukjes
1 pakje kokosmelk 200 ml
300 ml runderbouillon ( ½ blokje minder zout)
1 volle el pindakaas
1 groot laurierblad
scheut zonnebloem of arachideolie
2 teen knoflook geperst
3 cm verse gember geraspt
2 uien in vieren gedeeld en in dunne kwart reepjes
1 el light sojasaus
1 el ketjap manis
2 à 3 theelepels sambal badjak
4 lente uitjes in stukjes
1 pakje kokosmelk 200 ml
300 ml runderbouillon ( ½ blokje minder zout)
1 volle el pindakaas
1 groot laurierblad
scheut zonnebloem of arachideolie
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan, snijplank en mes
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490649
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht