Bereidingswijze
Smelt de boter, maar laat deze niet bruinen. Bak de appel stukjes zachter. Voeg de vanillesuiker toe en roer dat er goed doorheen. Prak met een vork e appeltjes wat fijner. Voeg de rozijnen toe met wat van het weekvocht en laat even pruttelen. Voeg de kaneel toe en roer goed door. Laat afkoelen.
Voeg het prutje aan de Griekse yoghurt toe roer er 2-3 el donkere basterdsuiker door en klaar!
Voeg het prutje aan de Griekse yoghurt toe roer er 2-3 el donkere basterdsuiker door en klaar!
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Geregeld krijg ik van twee van onze kleinkinderen een verzoekje om eens het toetje te kopen van de Zuivelhoeve namelijk de Boer'n yoghurt appel kaneel. Soms in het schap, maar meestal niet. Om ze morgen niet teleur te stellen heb ik een eigen poging ondernomen om het te maken en met succes.
Ingrediƫnten
2 elstar appels geschild in kleine blokjes en wat citroensap erover gesprenkeld
4 el rozijnen geweekt
2 zakjes vanillesuiker
kneep citroensap
2 Ć 3 tl kaneel( proeven)
klontje ongezouten roomboter.
1 kg Griekse yoghurt met 2 % vet
3 el donkere basterdsuiker
4 el rozijnen geweekt
2 zakjes vanillesuiker
kneep citroensap
2 Ć 3 tl kaneel( proeven)
klontje ongezouten roomboter.
1 kg Griekse yoghurt met 2 % vet
3 el donkere basterdsuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
grote kom, pannetje, snijplank en mes
Leuke tips
ook lekker met kleine stukjes walnoot of pecannoot.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1490645
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch