Bereidingswijze
Doe 20 gram boter met 50 ml gevogelte fond, de honing en de blaadjes van de tijm in een sauspannetje en kook het tot de helft in.
Kruid met peper en zout.
Blancheer de groenten door ze na elkaar ca 1.5 minuut te koken in een grote pan gezouten water en ze vervolgens te laten schrikken in koud (ijs) water.
Leg de groenten op een zeef.
Smelt 30 gram boter in een grote pan en voeg de groenten en 100ml gevogeltefond toe.
Kruid met peper en zout en kook het vocht volledig in zodat er een smakelijk laagje boter rond de groenten zit.
Snijd de muntblaadjes fijn en roer door de groenten.
Snijd in de tussentijd de vliesjes van de lamshaasjes, kruid met peper en zout en bak in 3 minuten gaar in de hete olie.
Serveer met de groenten, de honing tijm saus en bijvoorbeeld een lekker aardappelpuree.
Kruid met peper en zout.
Blancheer de groenten door ze na elkaar ca 1.5 minuut te koken in een grote pan gezouten water en ze vervolgens te laten schrikken in koud (ijs) water.
Leg de groenten op een zeef.
Smelt 30 gram boter in een grote pan en voeg de groenten en 100ml gevogeltefond toe.
Kruid met peper en zout en kook het vocht volledig in zodat er een smakelijk laagje boter rond de groenten zit.
Snijd de muntblaadjes fijn en roer door de groenten.
Snijd in de tussentijd de vliesjes van de lamshaasjes, kruid met peper en zout en bak in 3 minuten gaar in de hete olie.
Serveer met de groenten, de honing tijm saus en bijvoorbeeld een lekker aardappelpuree.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gerecht voor in de lente
Ingrediƫnten
400 gram lamshaasjes
800 gram lentegroente (bv. sugarsnaps, peultjes, doperwtjes, asperges, zilveruitjes,)
tijm
2 zakjes verse munt
50 gram roomboter
150 ml gevogeltefond
2 eetl bloemenhoning
olijfolie
peper en zout
800 gram lentegroente (bv. sugarsnaps, peultjes, doperwtjes, asperges, zilveruitjes,)
tijm
2 zakjes verse munt
50 gram roomboter
150 ml gevogeltefond
2 eetl bloemenhoning
olijfolie
peper en zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490643
Homepage ID
2961741
Teller
0
Bron
the meatlovers
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht