Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 135 graden als het kan met toevoeging van 60% vocht (stoomoven)
Schil 3 tenen knoflook en snijd ze in plakjes.
Maak inkepingen in het vlees en druk de schijfjes knoflook en takjes rozemarijn in het vlees.
Strooi er zout en peper over.
Verhit de olie in een grote vuurvaste braadpan en bak de zilveruitjes onder af en toe roeren goudbruin.
Voeg de pastinaak, wortels, knoflook met schil, zout en peper toe.
Leg de lamsbout erop en schenk de helft van de rode wijn erbij.
Zet de pan afgedekt in de oven en bak de schotel 1 uur.
Bedruip het vlees af en toe.
Meng de honing en sojasaus in een kom.
Schenk na 1 uur het honingmengsel over het lamsvlees.
Zet de pan weer in de oven en bak de schotel onafgedekt nog 1,5 uur.
Bedruip het vlees en groenten af en toe.
Kijk of het vlees en groenten gaar zijn.
Schep alles uit de pan en laat het 15 minuten rusten voor het te snijden.
Houd de groenten intussen warm.
Zet de braadpan op het vuur, voeg de bloem toe en kook alles 1 minuut.
Voeg de bouillon en de rest van de wijn toe, breng alles aan de kook en voeg zo nodig zout en peper toe.
Serveer het vlees en groenten met de saus erover en garneer met rozemarijn.
Ik geef er zelf aardappelpuree bij.
Schil 3 tenen knoflook en snijd ze in plakjes.
Maak inkepingen in het vlees en druk de schijfjes knoflook en takjes rozemarijn in het vlees.
Strooi er zout en peper over.
Verhit de olie in een grote vuurvaste braadpan en bak de zilveruitjes onder af en toe roeren goudbruin.
Voeg de pastinaak, wortels, knoflook met schil, zout en peper toe.
Leg de lamsbout erop en schenk de helft van de rode wijn erbij.
Zet de pan afgedekt in de oven en bak de schotel 1 uur.
Bedruip het vlees af en toe.
Meng de honing en sojasaus in een kom.
Schenk na 1 uur het honingmengsel over het lamsvlees.
Zet de pan weer in de oven en bak de schotel onafgedekt nog 1,5 uur.
Bedruip het vlees en groenten af en toe.
Kijk of het vlees en groenten gaar zijn.
Schep alles uit de pan en laat het 15 minuten rusten voor het te snijden.
Houd de groenten intussen warm.
Zet de braadpan op het vuur, voeg de bloem toe en kook alles 1 minuut.
Voeg de bouillon en de rest van de wijn toe, breng alles aan de kook en voeg zo nodig zout en peper toe.
Serveer het vlees en groenten met de saus erover en garneer met rozemarijn.
Ik geef er zelf aardappelpuree bij.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wat een heerlijke stoofschotel, goed langzaam laten garen. Super zacht.
Ingrediƫnten
12 teentjes knoflook -
1 kilo lamsbout -
12 kleine takjes verse rozemarijn -
extra rozemarijn als garnering -
3 eetlepels olijfolie -
20 zilveruitjes -
750 gram pastinaak in stukjes -
750 gram wortels in stukjes -
3 dl rode wijn -
1.5 eetlepels honing -
1 eetlepels donkere sojasaus -
2 eetlepels bloem -
5 dl vleesbouillon -
zout en peper
1 kilo lamsbout -
12 kleine takjes verse rozemarijn -
extra rozemarijn als garnering -
3 eetlepels olijfolie -
20 zilveruitjes -
750 gram pastinaak in stukjes -
750 gram wortels in stukjes -
3 dl rode wijn -
1.5 eetlepels honing -
1 eetlepels donkere sojasaus -
2 eetlepels bloem -
5 dl vleesbouillon -
zout en peper
Leuke tips
Aardappels bij de saus kan ook heel goed, dan heb je een eenpansgerecht.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490639
Homepage ID
2961741
Teller
0
Bron
Luckiyo
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht