Bereidingswijze
1 Pel en snipper de uien, snij de prei in ringen. Bak de ui en prei glazig in olijfolie. Schep er de mosterd door. Giet er de bouillon bij en breng aan de kook.
2 Houd enkele blaadjes postelein apart voor de afwerking, doe de rest bij de bouillon en laat slinken. Mix de soep glad en kruid met peper en zout. Verdeel de soep over de borden en garneer met de topping en de achtergehouden postelein.
VOOR DE TOPPING
1 Kook de eieren hard, pel en plet ze fijn met een vork.
2 Snij de sneetjes Gandaham in reepjes en bak ze krokant in een pan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier. Werk er de soep mee af.
2 Houd enkele blaadjes postelein apart voor de afwerking, doe de rest bij de bouillon en laat slinken. Mix de soep glad en kruid met peper en zout. Verdeel de soep over de borden en garneer met de topping en de achtergehouden postelein.
VOOR DE TOPPING
1 Kook de eieren hard, pel en plet ze fijn met een vork.
2 Snij de sneetjes Gandaham in reepjes en bak ze krokant in een pan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier. Werk er de soep mee af.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekkere wintersoep die U zeker eens moet proeven
Ingrediënten
300 g postelein (winterpostelein)
2 uien
1 prei
1 el mosterd
800 ml groentebouillon
olijfolie
peper en zout
Voor de topping :
2 eieren
4 sneetjes ham (gandaham)
2 uien
1 prei
1 el mosterd
800 ml groentebouillon
olijfolie
peper en zout
Voor de topping :
2 eieren
4 sneetjes ham (gandaham)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1490637
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid