Bereidingswijze
1 Neem een kleine cakevorm en bekleed hem met de plakjes gerookte zalm, laat ze over de vorm hangen. Week de gelatine. Breng de visfond met het citroensap aan de kook en pocheer de zalmblokjes erin.
2 Zeef de bouillon en los de uitgelekte gelatine erin op. Roer goed en laat afkoelen.
3 Klop de room stijf met peper en zout en schep er de dille door. Schep de visfond en de room voorzichtig door elkaar en voeg de zalmblokjes toe. Stort alles in de beklede ringvorm en druk goed aan. Vouw de zalmplakjes over de vulling en zet de terrine minstens 4 uur, maar nog liever een hele nacht in de koelkast.
4 Zorg dat alle ingrediƫnten voor de mayonaise (ei, zonnebloemolie, mosterd,...) op kamertemperatuur zijn. Meng eidooiers, mosterd, zout en azijn met een garde goed door elkaar. Schenk de olie er in een straaltje bij. Verpulver de saffraandraadjes in een vijzel en schep door de mayonaise. Voeg naar smaak een paar druppels citroensap en een snuifje peper toe. Doe de mayonaise in een spuitzak.
5 Snij de terrine in plakjes, serveer met toefjes saffraanmayonaise. Werk af met plukjes dille.
2 Zeef de bouillon en los de uitgelekte gelatine erin op. Roer goed en laat afkoelen.
3 Klop de room stijf met peper en zout en schep er de dille door. Schep de visfond en de room voorzichtig door elkaar en voeg de zalmblokjes toe. Stort alles in de beklede ringvorm en druk goed aan. Vouw de zalmplakjes over de vulling en zet de terrine minstens 4 uur, maar nog liever een hele nacht in de koelkast.
4 Zorg dat alle ingrediƫnten voor de mayonaise (ei, zonnebloemolie, mosterd,...) op kamertemperatuur zijn. Meng eidooiers, mosterd, zout en azijn met een garde goed door elkaar. Schenk de olie er in een straaltje bij. Verpulver de saffraandraadjes in een vijzel en schep door de mayonaise. Voeg naar smaak een paar druppels citroensap en een snuifje peper toe. Doe de mayonaise in een spuitzak.
5 Snij de terrine in plakjes, serveer met toefjes saffraanmayonaise. Werk af met plukjes dille.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxEen lekker en fris voorafje.
Ingrediƫnten
100 g gerookte zalm
250 g zalm (gefileerd en in blokjes)
250 ml visfond
5 blaadjes gelatine (10g)
1 scheutje citroensap
250 ml room
2 el dille (fijngesnipperd)
peper
zout
dille (naar smaak)
4 saffraan sprietjes
180 ml zonnebloemolie
2 eidooiers
2 tl dijonmosterd
2 tl witte wijnazijn
citroensap
peper
1 zout mespuntje
250 g zalm (gefileerd en in blokjes)
250 ml visfond
5 blaadjes gelatine (10g)
1 scheutje citroensap
250 ml room
2 el dille (fijngesnipperd)
peper
zout
dille (naar smaak)
4 saffraan sprietjes
180 ml zonnebloemolie
2 eidooiers
2 tl dijonmosterd
2 tl witte wijnazijn
citroensap
peper
1 zout mespuntje
Hulpmiddelen & keukengerei
1 kleine cakevorm
1 spuitzak
1 spuitzak
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1490635
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid