Wraps met kalkoen en kerstsalade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/08/2021 - 09:11
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 100°C. Snij de kalkoen in reepjes, kruid met peper en zout en bak ze rondom goudbruin in een beetje olijfolie.
2 Bereid de salade. Snij de lente-uien in ringen. Breek de granaatappel en klop de pitjes eruit. Pel de clementines en trek de partjes uit mekaar. Spoel de ijsbergsla, laat goed uitlekken en snipper fijn. Hak de amandelen grof en snipper de munt fijn. Meng alle ingrediënten tot een salade.
3 Bereid de vinaigrette. Snipper de koriander en meng met de sinaasappelrasp en appelvinaigrette en de honing. Klop goed los en kruid met peper en zout. Besprenkel de salade met de vinaigrette.
4 Verwarm de wraps enkele seconden in de microgolfoven. Bestrijk ze met de helft van de zure room. Verdeel er de salade en de kalkoenblokjes over.
5 Serveer met de sinaasappelconfituur en de resterende zure room. Wikkel elk wrapje in een kantpapiertje voor een feestelijke toets.
Afbeelding
Wraps met kalkoen en kerstsalade
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxDit recept voor wraps met kalkoen en kerstsalade is lekker, makkelijk en perfect voor kerst!
Ingrediënten
4 wraps (grote)
350 g kalkoenfilet (of restjes gebakken kalkoen)
2 lente-uien
1 granaatappel
5 clementines
1/2 krop ijsbergsla
2 takjes munt (verse)
2 el amandelen
125 g room (zure)
4 el confituur (van sinaasappel)
olijfolie
peper en zout

Voor de vinaigrette:
2 takjes koriander
1/2 sinaasappel (geraspt)
2 el vinaigrette (van appel)
1 el honing
peper en zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490631
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid