Opperdoezer ronde met citroenboter

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 11/07/2021 - 23:40
Bereidingswijze
- Boen de aardappelen goed schoon (of schrap ze) onder de kraan. Snijd de aardappelen in grove stukken en kook ze in water in 20 minuten gaar.
- Giet de aardappelen af en doe de roomboter in blokjes in de pan. Doe de deksel op de pan en laat het even staan zodat de boter smelt.
- Doe hierna de peper en grof zeezout erbij. Voeg tot slot het citroensap toe en hussel de aardappelen door elkaar.
- Doe de aardappelen in een schaal en bestrooi ze met de fijngesneden peterselie.
Afbeelding
Opperdoezer ronde met citroenboter
Opperdoezer ronde met citroenboter
Opperdoezer ronde met citroenboter
Opperdoezer ronde met citroenboter
Opperdoezer ronde met citroenboter
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker en heel simpel op de klassieke manier met een botersausje. Door het citroensap krijg je een heerlijke frisse smaak die het goed doet bij zowel vlees als vis. Ik had het bij een ovenschotel met witlof en kip waar ik geen aardappelen in verwerkt had.
Het schilletje van de Opperdoezer is heel dun en daarom wordt deze aardappel niet geschild. Je kunt het velletje eraf schrapen maar je kunt ze ook goed wassen en met schil bereiden.
Ingrediënten
- 1 kilo Opperdoezer Ronde
- 75 gram roomboter
- 20 gram verse peterselie fijngesneden
- 1 theelepel grof zeezout
- peper
- ½ citroen (sap)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1490629
Homepage ID
2066044
Teller
0
Bron
Brenda kookt
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Vegetarisch
Author Image
wilmiewillemse