Kruidige Kip Karahi......

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 11/07/2021 - 19:51
Bereidingswijze
Verhit een scheut neutrale olie in een wok en bak de kip stukjes om en om bruin.

Schil een stukje verse gember van circa 3 cm en stamp het in een vijzel tot een puree. ( Ik heb 2 tl kant en klare gemberpasta gebruikt). Voeg de knoflook en de gember toe en roerbak beide al omscheppend een minuutje mee. Voeg vervolgens de tomaten toe , zet de hittebron lager en laat de kip in circa 10 minuten, geregeld omscheppend zachtjes gaar pruttelen. De saus zal nu behoorlijk indikken en dat is ook de bedoeling.
Voeg 1 tl koriander, 1 tl djintan, een snuf cayenne peper ( of naar smaak) 1 tl kurkuma en 2 tl garam masala toe en meng dit alles grondig.
Voeg tot slot 2-3 el yoghurt toe en schep door het geheel. Laat nog even zachtjes pruttelen. Snij een stukje gember julienne en voeg dit met de koriander, lente ui en eventueel rode peper ringetjes toe om te garneren.
Serveer met roti, naan of witte rijst.
Afbeelding
Kruidige Kip Karahi......
Kruidige Kip Karahi......
Kruidige Kip Karahi......
Kruidige Kip Karahi......
Kruidige Kip Karahi......
Kruidige Kip Karahi......
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kip wokken, tomaten erbij even 10 minuten pruttelen, alle kruiden toevoegen en klaar om te garneren.

Zo staat deze heerlijke kruidige Pakistaanse kip al met  30 minuten op tafel, mits alles schoon en gesneden klaar staat. Vanwege de heerlijke saus serveerde ik er rijst bij, maar met naanbrood kun je de kruidige saus ook lekker opdeppen. Dit gerecht komt uit Pakistan . Helaas staat dit land niet in het keuzelijstje. 
Ingrediënten
350 g kipdijfilet in grove hapklare brokken
400 g gepelde tomaten (1 blik)
2 tenen knoflook geperst
1 rode peper (optioneel)in ringetjes
1 bosje lente-ui in schuine stukjes gesneden
3 el yoghurt( Griekse yoghurt)
2 tl garam masala
1 tl djintan
1 tl gemalen koriander
1 tl cayennepeper( snuf)
1 tl kurkuma
Verse koriander gesnipperd
Verse gember (3 cm + 2 cm)
120 gram witte rijst( basmati)
Hulpmiddelen & keukengerei
wok, snijplank en mes
Leuke tips
Ik heb een groot deel van de lente ui even laten meestoven en ik heb er wat haricots verts bij geserveerd.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490625
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Smaakmenutie eigen tekst en foto's en kleine aanpassingen
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
22
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47