Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen, snijd de broccoli in hapklare stukjes, ook de steel, meet de melk af, eventueel verdund met wat water, snijd de kaas in kleine stukjes. Kook de broccoli plm. 15 minuten. Breng de melk aan de kook en voeg de kaasstukjes toe. Roer tot ze gesmolten zijn en maak het iets meer gebonden door het bloem/water-mengsel toe te voegen. Laat het dan nog 3 minuten koken. Serveer met de saus over de broccoli of over de rijst.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kaassaus is vaak traditioneel, dit is een leuke met blauwschimmelkaas, zoals Danablue.
Ingrediënten
500 g broccoli in roosjes, 100 a 150 g zilvervliesrijst, 1 pakje danablue, 150- 200 ml melk of sojamelk, 1 eetl bloem, scheutje koud water
Hulpmiddelen & keukengerei
Sauspan, grote kookpan, kleine kookpan , pollepel, maatbeker, schillmesje
Leuke tips
Kan ook met bijvoorbeeld salie door de saus, of met rösti rondjes ipv rijst.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490621
Homepage ID
2836843
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch