Bereidingswijze
1 Bak het stoofvlees in porties aan alle kanten bruin in een pan met boter en kruid met peper en zout. Doe het in een stoofpan.
2 Pel de uitjes als je verse gebruikt. Maak de champignons schoon en snij ze in vieren. Bak het spek, de zilveruitjes en de champignons in de pan van het vlees. Doe ze bij het vlees in de stoofpan. Bestrooi alles met de bloem en schep goed om.
3 Blus de pan van het vlees met de wijn. Giet de warme wijn bij het vlees en de groenten. Voeg de kruidnagels, de jeneverbessen, de aalbessengelei, de rodewijnazijn en het kruidentuiltje toe. Overgiet met de kalfsfond en laat het stoofvlees 1 à 1,5 uur zachtjes sudderen op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout, werk af met de peterselie en geef er nog wat aalbessengelei bij.
2 Pel de uitjes als je verse gebruikt. Maak de champignons schoon en snij ze in vieren. Bak het spek, de zilveruitjes en de champignons in de pan van het vlees. Doe ze bij het vlees in de stoofpan. Bestrooi alles met de bloem en schep goed om.
3 Blus de pan van het vlees met de wijn. Giet de warme wijn bij het vlees en de groenten. Voeg de kruidnagels, de jeneverbessen, de aalbessengelei, de rodewijnazijn en het kruidentuiltje toe. Overgiet met de kalfsfond en laat het stoofvlees 1 à 1,5 uur zachtjes sudderen op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout, werk af met de peterselie en geef er nog wat aalbessengelei bij.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18px“Varkensstoofvlees is sneller gaar dan runderstoofvlees, ideaal dus als je wat minder tijd hebt. In het wildseizoen kun je het eventueel vervangen door everzwijnstoofvlees. Dat heeft wel een iets langere gaartijd.”
Ingrediënten
1 kg varkensstoofvlees
200 g gerookt spek (in blokjes)
25 zilveruien (diepvries of vers)
250 g kastanjechampignons
1 kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier)
1 el peterselie (gesnipperd, voor de afwerking)
25 cl rode wijn
30 cl kalfsfond
1 el aalbessengelei (+ extra)
1 el bloeml
2 kruidnagels
5 jeneverbessen
1 tl rodewijnazijn
1 boter klontje
oliescheut
pepersnuifje
zoutsnuifje
200 g gerookt spek (in blokjes)
25 zilveruien (diepvries of vers)
250 g kastanjechampignons
1 kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier)
1 el peterselie (gesnipperd, voor de afwerking)
25 cl rode wijn
30 cl kalfsfond
1 el aalbessengelei (+ extra)
1 el bloeml
2 kruidnagels
5 jeneverbessen
1 tl rodewijnazijn
1 boter klontje
oliescheut
pepersnuifje
zoutsnuifje
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490613
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht