Bereidingswijze
Snijd de bladpeterselie fijn.
Doe het amandelmeel in een kom. Meng het ei er goed door, tot je een dik droog deeg krijgt. Voeg de kaas, het uien- en knoflookpoeder en de peterselie toe, en kruid met wat peper en zout. Giet er 1 eetlepel olijfolie bij. Kneed alles goed door elkaar. Het blijft een dikke, stugge en droge kaasmengeling, maar straks bij het bakken komt alles goed. Maak 4 of 5 balletjes, leg ze tussen het wafelijzer en bak ze goudbruin.
Maak intussen de saus: snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadjes en het vocht (zie tip). Snijd het vruchtvlees fijn, meng met 2 eetlepels olijfolie (12 gram) en kruid met peper en zout. Serveer de wafels met de tomatensaus.
Tip: kaas
Deze wafels kun je ook bereiden met andere kazen. Het resultaat met cheddar en mozzarella is een krokante wafel en daar houd ik wel van.
Tip: aperitiefhapje
Je kunt ook kleinere wafeltjes maken als aperitiefhapje. Dan zou ik ze zonder sausje serveren, maar als een krokant hapje uit het vuistje.
Doe het amandelmeel in een kom. Meng het ei er goed door, tot je een dik droog deeg krijgt. Voeg de kaas, het uien- en knoflookpoeder en de peterselie toe, en kruid met wat peper en zout. Giet er 1 eetlepel olijfolie bij. Kneed alles goed door elkaar. Het blijft een dikke, stugge en droge kaasmengeling, maar straks bij het bakken komt alles goed. Maak 4 of 5 balletjes, leg ze tussen het wafelijzer en bak ze goudbruin.
Maak intussen de saus: snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadjes en het vocht (zie tip). Snijd het vruchtvlees fijn, meng met 2 eetlepels olijfolie (12 gram) en kruid met peper en zout. Serveer de wafels met de tomatensaus.
Tip: kaas
Deze wafels kun je ook bereiden met andere kazen. Het resultaat met cheddar en mozzarella is een krokante wafel en daar houd ik wel van.
Tip: aperitiefhapje
Je kunt ook kleinere wafeltjes maken als aperitiefhapje. Dan zou ik ze zonder sausje serveren, maar als een krokant hapje uit het vuistje.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heel erg lekker als ontbijt,lunch of als aperitiefhapje...
Ingrediënten
75 g geraspte cheddar
75 g geraspte mozzarella
100 g amandelmeel
1 ei
1 eetlepel uienpoeder
1⁄4 eetlepel knoflookpoeder
bladpeterselie (10 g)
Voor het tomatensausje
2 tomaten
75 g geraspte mozzarella
100 g amandelmeel
1 ei
1 eetlepel uienpoeder
1⁄4 eetlepel knoflookpoeder
bladpeterselie (10 g)
Voor het tomatensausje
2 tomaten
Hulpmiddelen & keukengerei
Wafelijzer
Leuke tips
Heerlijk met een plakje zalm erop...
Je kunt natuurlijk ook andere kazen gebruiken
Je kunt natuurlijk ook andere kazen gebruiken
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1490605
Homepage ID
853758
Teller
0
Bron
Pascale Naessens
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht