Thaise curry van gehakt met groenten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 11/06/2021 - 15:04
Bereidingswijze
Snijd de boontjes in tweeën en kook ze gaar in weinig water met wat olijfolie (15 gram). Leg een deksel op de pan. Hak de spitskool grof en voeg toe. Kruid met wat peper en zout.

Leg het deksel weer op de pan. Check af en toe of de groenten niet droogkoken. Voeg dan wat extra water en/of olijfolie toe.

Kruid het vlees met peper en zout, en maak er 8 tot 10 balletjes van.

Bak ze in een pan met wat boter(20 gram). Snijd de ui grof en voeg toe. Als het vlees gebruind is en de uien zacht zijn, voeg je de kokosmelk toe, samen met de rode currypasta. Laat even koken. Zet het vuur lager.

Giet het water van de groenten af en voeg ze toe aan de curry. Serveer in diepe borden en werk af met wat verse kruiden, zoals bladpeterselie.
Afbeelding
Thaise curry van gehakt met groenten
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit gerecht is een topper voor elke gelegenheid.
Ingrediënten
300 g rundergehakt
1 kleine ui (70 g)
100 g sperziebonen
200 g spitskool
150 g kokosmelk
1 el rode currypasta
bladpeterselie (30 g, afwerking)
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan
Leuke tips
Lekker met witte rijst en Thaise rauwkost of een salade
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490603
Homepage ID
853758
Teller
0
Bron
Pascale Naessens
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
paula_bijl