Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in de soeppan en fruit alle ingrediënten hier zachtjes in aan voor ca 5 minuten.
Blus af met de balsamico azijn.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en bak dit kort even mee.
Voeg het water toe tot het prutje net onder staat.
Breng aan de kook en laat dit afgedekt ca 20 minuten koken.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad.
Voeg naar smaak nog wat versgemalen peper toe.
Lekker met een scheutje (kook)room of crème fraiche, garneer met fijngehakte peterselie en een bruchetta
Eet smakelijk!
Blus af met de balsamico azijn.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en bak dit kort even mee.
Voeg het water toe tot het prutje net onder staat.
Breng aan de kook en laat dit afgedekt ca 20 minuten koken.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad.
Voeg naar smaak nog wat versgemalen peper toe.
Lekker met een scheutje (kook)room of crème fraiche, garneer met fijngehakte peterselie en een bruchetta
Eet smakelijk!
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze soep is ontstaan als "leftover veggies" soepje, supersimpel én superlekker!
Ingrediënten
2 gele paprika's in stukken gesneden
1 winterwortel in plakjes gesneden
1/2 rode ui gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
2 cm fijngesneden gember
3/4 groentebouillonblokje
2 tl witte balsamico azijn
2 el olijfolie
0,75 l water
Peper naar smaak
1 winterwortel in plakjes gesneden
1/2 rode ui gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
2 cm fijngesneden gember
3/4 groentebouillonblokje
2 tl witte balsamico azijn
2 el olijfolie
0,75 l water
Peper naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
Snijplank
Knoflookpers
Diepe pan
Staafmixer
Knoflookpers
Diepe pan
Staafmixer
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Slanke keuken
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1490601
Homepage ID
2381149
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch