Mechado ( Filipijnse stoofschotel met rundvlees )

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 11/06/2021 - 11:11
Bereidingswijze
Los de adobomix op in 250 ml water. Snijd de aardappelen in blokjes en hak de sjalotten fijn.

Snijd de spareribs kruiselings. Laat het minstens 4 uur lang marineren in de opgeloste adobomix.

Verhit 60 ml olie in een pan en bak de spareribs totdat ze bruin zijn. Voeg 1 liter water toe. Laat het koken en sudderen totdat het vlees mals is.

Verhit 60 ml olie in een pan en sauteer de sjalotten. Voeg de vissaus, achuetepoeder, overgebleven marinade en zout toe aan de spareribs. Bedek de pan met de deksel en laat het sudderen op een lager vuurtje. Roer af en toe.

Voeg de aardappelen toe wanneer het vlees mals mals is.

Leg de spareribs op een schaal en giet de saus eroverheen.
Afbeelding
Mechado    ( Filipijnse stoofschotel met rundvlees )
Mechado    ( Filipijnse stoofschotel met rundvlees )
Mechado    ( Filipijnse stoofschotel met rundvlees )
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere Filipijnse stoofschotel  die we eerst minstens 4 uur laten marineren 
Ingrediënten
*50g Mama Sita's adobomix ( je kan de adobomix ook zelf bereiden, zie recept op de site )
½ tl Mama Sita's achuetepoeder
1 kg spareribs
200g gebakken aardappelen
1 kg sjalotten
2 el vissaus (patis)
120 ml olie
1 liter water
Zout naar smaak
Leuke tips
Adobo of adobar betekent marineren of kruiden, dus het is letterlijk een referentie van waar het voor werd gebruikt. Deze kruiden mix komt uit de Spaanse keuken en werd meegenomen naar Latijns-Amerika.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Filippijns
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490597
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
amazing oriental
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester