Sperziebonen met knoflook parmezaan

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 11/06/2021 - 10:51
Bereidingswijze
-Kook de sperziebonen voor in kokend water (deze stap wordt blancheren genoemd) en bak de sperziebonen vervolgens in een koekenpan met olie en boter.
-Voeg knoflook toe en bak 30 seconden tot de knoflook geurig is. Haal van het vuur en bestrooi met rode chilipepervlokken en Parmezaanse kaas.

-Door sperziebonen in een mengsel van boter en olie te bakken, verbrandt de boter niet tijdens het koken.
Afbeelding
Sperziebonen met knoflook parmezaan
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gebakken sperziebonen met knoflook en Parmezaanse kaas zijn gemakkelijk te maken en klaar in minder dan 15 minuten!
Ingrediƫnten
500 g sperziebonen
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel ongezouten boter
1 theelepel zout en vers gekraakte zwarte peper
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel rode chilipepervlokken, optioneel
1/4 kopje Parmezaanse kaas
Leuke tips
-U kunt dit recept voor sperziebonen van tevoren bereiden: blancheer de sperziebonen en doe ze in ijswater. Gebruik dan de sperziebonen als je klaar bent.
-Voel je vrij om meer groenten toe te voegen aan de sperziebonen, zoals ui, paprika, gesneden champignons.
-In dit recept kun je diepgevroren sperziebonen gebruiken. Je hoeft ze niet eerst te blancheren. Ontdooi de sperziebonen en gooi ze in de pan met olie en boter.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1490593
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
eatwell
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester