Italiaanse Worstensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 11/06/2021 - 10:44
Bereidingswijze
-We beginnen met het bruinen van de Italiaanse worst in een grote pan. Koop gemalen Italiaanse worst als je die kunt vinden bij je plaatselijke supermarkt, of je kunt de worst uit de behuizing halen als je Italiaanse worstschakels hebt gekocht.
-Als de worst bruin is, is het tijd om de gesnipperde ui toe te voegen - je kunt de worst eventueel uit het vet halen. Voeg vervolgens knoflook, pepervlokken, tomatenpuree toe en roer snel, kook tot het geurig is.
- we blussen alles af met bouillon en verse tomaat. Schraap de bodem van de pan met een houten lepel om deze heerlijke gebruinde stukjes in de soep te krijgen! Breng op smaak, voeg basilicum en pasta toe en laat sudderen tot de pasta gaar is.
-Als laatste roeren we de gesneden boerenkool door de Italiaanse worstsoep. We gebruikten Lacinato boerenkool, maar je kunt overstappen op dinosauruskool. Laat de boerenkool voor het serveren in de soep slinken.
Afbeelding
Italiaanse Worstensoep
Italiaanse Worstensoep
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Italiaanse maaltijdsoep van worst, verkruimelde worst, dikke pasta en malse boerenkool in een heerlijke tomatenbouillon. Maak deze heerlijke soep thuis in minder dan 30 minuten!
Ingrediƫnten
450 g Italiaanse worst, mild of pittig, verwijderd uit de omhulsels ( oa te koop bij Delhaize )
1 eetlepel extra vergine olijfolie
2 uien in blokjes gesneden
2 eetlepels verse knoflook, fijngehakt
Snufjre rode pepervlokken ( of een klein chilipepertje)
blikje tomatenpuree
5 verse Roma-tomaten, in blokjes gesneden
1 theelepel zout
1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
2 liter groentebouillon
400 g pasta
2 eetlepels verse basilicum, gehakt
200 g verse boerenkool, gehakt
100 g grof geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1490591
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
eatwell - Christina Cherrier
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester