Zelfgemaakte Chocolademelk

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 11/05/2021 - 20:03
Bereidingswijze
Breek de schil van de cacaovrucht open en haal de inhoud eruit. De bonen zitten in een wit vlies dat je om de bonen kan laten zitten. Doe alle zaden in kom, doe er een doek overheen en wacht een aantal dagen totdat de cacaobonen veranderen van kleur en ze een alcoholachtige geur hebben. Als dit proces is afgerond leg je de bonen goed uitgespreid inclusief vlies op een ovenplaat en plaats je deze in een voorverwarmde oven op Temperatuur en tijd zijn afhankelijk van het soort boon en je eigen smaakvoorkeur. Recepten variëren van 15 minuten op 140ºC tot 30 minuten op 115 ºC. In dit geval 30 minuten op 115 ºC. Verwijder de verbrande bonen en crunch de cacaobonen in kleine stukjes. Het volgende gedeelte van het proces is beter uit te leggen op video.
Afbeelding
Zelfgemaakte Chocolademelk
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit keer deel ik het recept van deze zelfgemaakte chocolademelk. Herken je dat? Dat als je zelf iets maakt het 10x keer zo lekker is? Dat is dus ook met deze chocolademelk plus het is ook nog eens een hele ervaring.   
Ingrediënten
1 cacaovrucht
175 gram suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer, pers, kom, oven
Leuke tips
Serveer de warme chocolademelk met een dot slagroom en een snufje kaneel.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Niet-alcoholische dranken
Recept ID
1490585
Homepage ID
3031223
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Bassinho
Gelegenheid