Toscaanse knoflook zalm met spinazie en tomaat

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 11/05/2021 - 10:22
Bereidingswijze
1. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe aan een grote koekenpan, op middelhoog vuur. Voeg de zalmfilets, rode pepervlokken, paprika, Italiaanse kruiden en zout toe aan de pan en kook de zalm aan beide kanten op middelhoog vuur tot de zalm gaar is - ongeveer 5 minuten. Haal de zalmfilets uit de pan en leg ze apart op een bord.

2. Voeg in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur eetlepel olijfolie toe of smelt 1 eetlepel boter. Voeg knoflook en gesnipperde ui toe en kook zachtjes tot het geurig en doorschijnend is. Voeg gehakte tomaten, gehakte verse basilicumblaadjes, verse spinazie en groente- of kippenbouillon (of witte wijn) toe. Kook op middelhoog vuur ongeveer 3-5 minuten tot de spinazie een beetje geslonken is en de tomaten wat van hun sap vrijgeven. Pas kruiden aan, indien nodig.

3. Voeg gekookte zalm weer toe aan de pan om snel op te warmen. Besprenkel vlak voor het serveren met olijfolie van goede kwaliteit voor extra smaak. Serveer de Toscaanse knoflookzalm meteen, smullen maar!
Afbeelding
Toscaanse knoflook zalm met spinazie en tomaat
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit eenvoudige en lekkere Toscaanse zalmrecept kost slechts een paar minuten voorbereiding en maakt een perfecte doordeweekse maaltijd in 30 minuten of minder.  We serveren deze zalm graag met gestoomde/geroosterde groenten (courgette noedels, bloemkoolrijst, asperges, broccoli, etc…), witte of bruine rijst en natuurlijk pasta.
Ingrediënten
450g zalmfilets
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel olijfolie of ongezouten boter
1/4 theelepel rode pepervlokken
1 theelepel gerookte paprika of meer, naar smaak
Koosjer zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
1 theelepel Italiaanse kruiden
1 middelgrote ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, fijngehakt
4 Roma-tomaten, in stukjes
150 g verse spinazie
25 g verse basilicumblaadjes, gehakt
60 ml groente- of kippenbouillon (of droge witte wijn)
2 eetlepels hoogwaardige olijfolie, optioneel
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490579
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Christina Cherrier - eatwell-
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester