Bereidingswijze
1. plaats een rooster in het midden van je oven. Verwarm de oven voor op 200 ° C). Bekleed een bakplaat met een groot stuk folie om te vouwen en dicht te plakken om een pakket te maken.
2. Meng in een kom honing, mosterd, citroensap, knoflook, olie, paprika, rode pepervlokken, cayennepeper en een snufje zout. Roer om te combineren en zet opzij.
3. Leg de zalm op de met bakpapier beklede bakplaat. Giet het honing-mosterdmengsel over de zalm en verdeel het gelijkmatig over de vis. Bestrooi met een goede hoeveelheid zout en gemalen peper. Vouw de zijkanten van de folie over de zalm om het pakket te bedekken en volledig te sluiten zodat de saus niet lekt.
4. Bak de zalm in folie gaar, ongeveer 10-15 minuten, afhankelijk van de dikte van je vis en je voorkeur voor gaarheid. Open voorzichtig de folie en rooster 2-3 minuten onder de grill op middelhoog vuur om de bovenkant van de zalm te karamelliseren. Garneer de gebakken honing-knoflookzalm met koriander en serveer direct met schijfjes citroen. Genieten van!
2. Meng in een kom honing, mosterd, citroensap, knoflook, olie, paprika, rode pepervlokken, cayennepeper en een snufje zout. Roer om te combineren en zet opzij.
3. Leg de zalm op de met bakpapier beklede bakplaat. Giet het honing-mosterdmengsel over de zalm en verdeel het gelijkmatig over de vis. Bestrooi met een goede hoeveelheid zout en gemalen peper. Vouw de zijkanten van de folie over de zalm om het pakket te bedekken en volledig te sluiten zodat de saus niet lekt.
4. Bak de zalm in folie gaar, ongeveer 10-15 minuten, afhankelijk van de dikte van je vis en je voorkeur voor gaarheid. Open voorzichtig de folie en rooster 2-3 minuten onder de grill op middelhoog vuur om de bovenkant van de zalm te karamelliseren. Garneer de gebakken honing-knoflookzalm met koriander en serveer direct met schijfjes citroen. Genieten van!
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een perfect diner in slechts 20 minuten. Dit zalmrecept wordt gebakken op een bakplaat in folie , waar iedereen dol op zal zijn!
Ingrediënten
450 g zalmfilet
125 ml honing
4 teentjes knoflook, fijngehakt of geperst door een knoflookpers
Dijon-mosterd
Sap van 1/2 citroen
1 eetlepel olijfolie
1/4 theelepel rode pepervlokken
1/4 theelepel cayennepeper
1/2 theelepel paprika
Grof zout en zwarte peper
1 eetlepel gehakte koriander, voor garnering
1 citroen, in schijfjes, voor garnering
125 ml honing
4 teentjes knoflook, fijngehakt of geperst door een knoflookpers
Dijon-mosterd
Sap van 1/2 citroen
1 eetlepel olijfolie
1/4 theelepel rode pepervlokken
1/4 theelepel cayennepeper
1/2 theelepel paprika
Grof zout en zwarte peper
1 eetlepel gehakte koriander, voor garnering
1 citroen, in schijfjes, voor garnering
Hulpmiddelen & keukengerei
dikke aluminiumfolie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490577
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
christina Cherrier- eatwell-
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht