Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd 2 vellen van (35 x 30 cm) zware aluminiumfolie en leg elk stuk afzonderlijk op het aanrecht. Meng in een kleine kom de ingrediënten voor de saus: bouillon, citroensap en hete saus.
2. Kruid beide kanten van de zalmfilets met zout en peper en verdeel de zalm over de aluminiumfolie in de buurt van het midden en leg de bijgesneden asperges aan een kant van de zalm, in de lengterichting van de folie.
3. Je kunt de zalmfilets op smaak brengen met meer zout en peper en knoflook erover strooien. Sprenkel de knoflookbotersaus royaal over de zalmfilets en asperges.
4. Verdeel de stukjes boter gelijkmatig over de foliepakketten en leg ze in laagjes over de zalmfilet en asperges.
5. Wikkel zalmfoliepakketten erin en knijp de randen aan elkaar en wikkel de uiteinden vervolgens omhoog. Wikkel niet te strak - houd wat extra ruimte binnenin zodat de warmte kan circuleren.
6. Leg de zalmfolieverpakkingen op een bakplaat en bak de zalm in de oven, met de gesloten kant naar boven, tot de zalm gaar is, ongeveer 9 – 12 minuten.
7. Haal de zalm voorzichtig uit de folieverpakkingen, besprenkel met meer citroensap en garneer met verse peterselie of koriander en een schijfje citroen. Genieten van!
2. Kruid beide kanten van de zalmfilets met zout en peper en verdeel de zalm over de aluminiumfolie in de buurt van het midden en leg de bijgesneden asperges aan een kant van de zalm, in de lengterichting van de folie.
3. Je kunt de zalmfilets op smaak brengen met meer zout en peper en knoflook erover strooien. Sprenkel de knoflookbotersaus royaal over de zalmfilets en asperges.
4. Verdeel de stukjes boter gelijkmatig over de foliepakketten en leg ze in laagjes over de zalmfilet en asperges.
5. Wikkel zalmfoliepakketten erin en knijp de randen aan elkaar en wikkel de uiteinden vervolgens omhoog. Wikkel niet te strak - houd wat extra ruimte binnenin zodat de warmte kan circuleren.
6. Leg de zalmfolieverpakkingen op een bakplaat en bak de zalm in de oven, met de gesloten kant naar boven, tot de zalm gaar is, ongeveer 9 – 12 minuten.
7. Haal de zalm voorzichtig uit de folieverpakkingen, besprenkel met meer citroensap en garneer met verse peterselie of koriander en een schijfje citroen. Genieten van!
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze gebakken zalm in folie en zijn knoflookbotersaus zorgen voor een verbazingwekkend lekker diner. Makkelijk en super lekker !
Ingrediënten
2 zalmfilets
2 eetlepels groentebouillon of kippenbouillon
1 1/2 eetlepel vers citroensap, of naar smaak
1 eetlepel van je favoriete hete saus (wij gebruikten Sriracha)
4 theelepels gehakte knoflook (4 teentjes)
Zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
3-4 eetlepels boter, in kleine blokjes gesneden (of ghee)
2 eetlepels vers gehakte peterselie of koriander
450 g groene asperges, houtachtige uiteinden bijgesneden
2 eetlepels groentebouillon of kippenbouillon
1 1/2 eetlepel vers citroensap, of naar smaak
1 eetlepel van je favoriete hete saus (wij gebruikten Sriracha)
4 theelepels gehakte knoflook (4 teentjes)
Zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
3-4 eetlepels boter, in kleine blokjes gesneden (of ghee)
2 eetlepels vers gehakte peterselie of koriander
450 g groene asperges, houtachtige uiteinden bijgesneden
Hulpmiddelen & keukengerei
zware aluminiumfolie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490575
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
eatwell
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht