Spitskoolsoep met zalm

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 11/05/2021 - 00:18
Bereidingswijze
- Verhit een beetje olie in een soeppan. Fruit de ui, de knoflook en de gember 4 min. zachtjes zonder te kleuren. Voeg het kerriepoeder en de spitskool toe en bak 5 min. mee.
- Voeg de bouillon, kokosmelk, vissaus en de Chilisaus toe en breng aan de kook. Kook 10 min. zachtjes tot de kool gaar is.
- Neem de soep van het vuur en pureer met de staafmixer.
- Schep de soep in kommen en maak af met geplukte zalm en een beetje fijngesneden prei (lenteui of bieslook).
Afbeelding
Spitskoolsoep met zalm
Spitskoolsoep met zalm
Spitskoolsoep met zalm
Spitskoolsoep met zalm
Spitskoolsoep met zalm
Spitskoolsoep met zalm
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Spitskool is misschien al niet het gebruikelijke ingrediënt  om soep mee te maken maar de overige ingrediënten maakten mij zo nieuwsgierig dat ik niet anders kon dan het een keer uitproberen.
Ik heb het recept wel naar eigen inzicht aangepast.
Ingrediënten
- 1 spitskool
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 cm verse gember
- 400 ml kokosmelk
- 1 tl kerriepoeder
- 2 el Thaise vissaus
- 2 el Chilisaus
- 2 liter bouillon (groente of kip)
- 250 gram warmgerookte zalm
- plantaardige olie
- pezo
- dun preitje, lente ui of bieslook voor de garnering
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1490573
Homepage ID
2066044
Teller
0
Bron
JUMBO/aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
wilmiewillemse