Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden hete-lucht.
Halveer beide stokbroden (baguets) in de lengte. Hol ze eventueel een klein beetje uit.
Maak van de tonijn, sjalotjes, mayonaise en kappertjes of augurk een smeuïg mensel en smeer dit op 2 helften van het stokbrood. Garneer met reepjes kaas en halve kerstomaatjes.
Smeer de overige helften stokbrood in met de roomkaas gemengd met 2 eetlepels geraspte oude kaas. Leg hier en daar een reepje rauwe ham, een half kerstomaatje en eventueel wat olijven. Verdeel de rest van de geraspte kaas erover.
Zet de stokbroden op een bakplaat en bak ze in plm. 20 tot 25 minuten lichtbruin (de kaas moet gesmolten zijn).
Halveer beide stokbroden (baguets) in de lengte. Hol ze eventueel een klein beetje uit.
Maak van de tonijn, sjalotjes, mayonaise en kappertjes of augurk een smeuïg mensel en smeer dit op 2 helften van het stokbrood. Garneer met reepjes kaas en halve kerstomaatjes.
Smeer de overige helften stokbrood in met de roomkaas gemengd met 2 eetlepels geraspte oude kaas. Leg hier en daar een reepje rauwe ham, een half kerstomaatje en eventueel wat olijven. Verdeel de rest van de geraspte kaas erover.
Zet de stokbroden op een bakplaat en bak ze in plm. 20 tot 25 minuten lichtbruin (de kaas moet gesmolten zijn).
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor onze gasten maakte ik bij de lunch gevuld stokbrood. Niet van tevoren gepland dus gevuld met wat ik in huis had. Eén stokbrood (twee heften) met een lekkere tonijnrème en het tweede stokbrood (twee helften) met roomkaas, geraspte oude kaas en rauwe ham. Beide stokbroden gegarneerd met kerstomaatjes. (Ik gebruikte voor de roomkaas met geraspte oude kaas deroomkaas van Old Amsterdam waar al oude kaas in verwerkt zit).
Ingrediënten
2 voorgebakken baguettes (kleine stokbroden), beiden in de lengte gehalveerd
Eerstestokbrood
1 blikje tonijn (plm. 185 gram),uitgelekt
1 klein sjalotje, gesnipperd
1 afgestreken eetlepel mayonaise
1 eetlepel uitgelekte kappertjes of fijngehakte augurkjes
reepjes kaas
kerstomaatjes gehalveerd
Tweede stokbrood
100 gram roomkaas
2 + 1 eetlepels geraspte oude kaas
2 plakken rauwe ham, in repen
kerstomaatjes
olijven (optineel)
Eerstestokbrood
1 blikje tonijn (plm. 185 gram),uitgelekt
1 klein sjalotje, gesnipperd
1 afgestreken eetlepel mayonaise
1 eetlepel uitgelekte kappertjes of fijngehakte augurkjes
reepjes kaas
kerstomaatjes gehalveerd
Tweede stokbrood
100 gram roomkaas
2 + 1 eetlepels geraspte oude kaas
2 plakken rauwe ham, in repen
kerstomaatjes
olijven (optineel)
Hulpmiddelen & keukengerei
bakplaat
groot mes
groot mes
Leuke tips
Maak je eigen variaties.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1490569
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij